‘Koalisyonun kuruluş amacı Peşmerge ve Irak güçlerine destek vermek’

‘Koalisyonun kuruluş amacı Peşmerge ve Irak güçlerine destek vermek’

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, Koalisyon’un kuruluş amaçlarından birinin de IŞİD’le mücadelede Peşmerge ve Iraklı güçlere işbirliğinde destek vermek olduğunu, Iraklı yetkililerin birçok kez kendilerine bu talebi ilettiğini söyledi.

K24’e konuşan Albay Myles B. Caggins, ABD’nin Irak’ta kalmaya devam edip etmeyeceğine dair soruya, “Koalisyon’da sadece ABD yok, birçok ülke daha var ve Irak’ta kalınmaya devam edilecek” yanıtını verdi.

Koalisyon’un 2014 yılında Erbil ve Bağdat’ta birer üssü olduğunu, Erbil’de Peşmerge’yle, Bağdat’ta da Iraklı güçlerle koordinasyon kurulduğunu söyleyen Caggins, “Peşmerge ve Irak Anti-terör güçleri Musul’u birlikte aldı. Birçok operasyonda daha Peşmerge federal hükümet güçleriyle birlikte hareket etti ve insanları IŞİD teröründen kurtardı. Bu tür bir işbirliği ve koordinasyonun varlığı, Koalisyon’un temel amaçlarından biridir. Geçtiğimiz hafta da Iraklı yetkililer açık bir şekilde Peşmerge ve Iraklı güçler arasında işbirliği olmasını istediklerini açıkladı” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un, Irak hükümetinin çağrısı ve talebi üzerine Irak’ta kalmaya devam edeceğini kaydeden Albay Caggins, IŞİD’le mücadelede Peşmerge ve Irak ordusu ile diğer güvenlik güçlerine destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Caggins ayrıca, “Peşmerge Bakanlığı ve Iraklı güçlerin talebi üzerine coronavirüs tehlikesi nedeniyle eğitimlerimiz durdu. Tekrar başlaması için görüşmelerimiz sürüyor” diye ekledi.

K24