Kosret Resul'den açıklama

Kosret Resul'den açıklama

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, yaşananları ikinci Enfal olarak nitelendirerek buna sebep olan bazı KYB’lilerin tarihe “utanç” olarak geçtiğini belirtti.

Kosret Resul, Kerkük'te olan bitenin uluslararası bir oyunun parçası olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Acımız çok büyük, YNK'nin çizgisi dışındaki birkaç kişinin, partinin üst yönetimine danışmadan, bir takım geçici kazanımlar ve kişisel çıkarları için işgalci güçlerle işbirliği yapmışlardır. Onlar bu yüz kızartıcı, onursuz davranışlarıyla halkımızın tarihinde birer kara leke olarak yerlerini almışlardır.

Resul, Kürt halkı ve permergenin, özgürlükçü ve insanlık dostu tüm insanlar adına, dünyanın en ilkel ve vahşi örgütü IŞİD'e karşı durduğunu ve insanlık tarihinin geriye doğru gitmesine fırsat vermeyerek, peşmergenin adını tüm dünyaya duyurduğunu kaydetti.

Resul sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun karşısında Kürdistan halkı, uluslararası camianın, dünyada ve bölgedeki dost ve müttefiklerin, gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek hazırlamamız için bize kulak vereceklerini ve Kürt halkının iradesine saygı duyacaklarını umuyorduk. Ama ne yazık k, çok yönlü bir oyunla karşı karşıya kaldık. Gerçekler bir daha gösterdi ki, Kürtlerin dağlardan başka dostu yoktur.

Son birkaç gün içinde Kerkük ve diğer Kürdistani bölgelerde halkımızın, Heşdi Şabi milisleri ile Irak ordu birliklerinin karşısında yalnız bırakılması, Tuzxurmatu ve başka yerlerde gerçekleşen katliamlar, mal ve mülklerinin talan edilmesi yeni bir enfalin başlangıcıdır.

 

Resul açıklamasının devamında, “Kerkük halkını savunmak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak içeriden bazılarının gizli planları ve güç dengesizliğinden dolayı, peşmerge gücü desteğini kaybetmiş ve kazanımların bir kısmı kaybedilmiştir. Bunun dışında da yenilgi büyüktür ve bunun sorumluluğu YNK içindeki bazı basiretsizlere aittir ancak bu son demek değildir ve herşey daha bitmedi.”

 

Açıklamasının sonunda ise Resul, Kürdistani güç ve taraflara çağrıda bulunarak, bu durumdan ders çıkarmalarını ve birliklerini korumalarını sağlamalarını zira ancak bu şekilde Kürtlük çabalarının devam ettirilebileceğini dile getirdi.