Kremlin: Kim Jong-un’un ziyareti sırasında hiçbir anlaşma imzalanmadı

Kremlin'den yapılan açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ziyareti sırasında hiçbir anlaşmanın imzalanmadığını belirtildi.

Kremlin: Kim Jong-un’un ziyareti sırasında hiçbir anlaşma imzalanmadı

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Rusya ziyareti sırasında hiçbir bir anlaşmanın imzalanmadığını söyledi.

Peskov bugün yaptığı açıklamada, “Hiçbir anlaşma imzalanmadı ve herhangi bir anlaşma imzalama planı da yoktu” dedi.

Kuzey Kore’nin, nükleer ve füze programları için teknoloji elde etmesi noktasında Rusya tarafından desteklendiğini düşünen ABD, Rus tarafının ise Ukrayna savaşını sürdürebilmek için Pyongyang’dan silah satın alma niyetinde olduğundan şüpheleniyor.

Putin ve Kim, Rusya’da bulunan bir savaş uçağı fabrikasını ziyaretleri sırasında, Batılı ülkelerin kaygıları nedeniyle sembolik bir hediye olarak birbirlerine tüfek hediye etti.

Putin görüşmelerde, Kuzey Kore ile daha fazla işbirliği olasılığından bahsetti. Ayrıca, Pyongyang’a uygulanan uluslararası yaptırımlara rağmen askeri ilişkiler için ‘olasılıklar’ bulunduğunu söyledi.

Kremlin’den dün yapılan açıklamaya göre Putin, Kim’in Kuzey Kore’yi ziyaret etme davetini, tarih belirtmeden kabul etti.