Kuran’ı Kerim yakan Selwan Momika’nın Haşdi Şabi üyesi olduğu ortaya çıktı

28 Haziran günü İsveç vatandaşı 37 yaşındaki Selwan Momika, polis koruması eşliğinde üzerine domuz pastırması koyduğu Kur’an-ı Kerim’i yaktı. Selwan Momika’nın aslen Iraklı olduğu öğrenildi. Son çıkan görüntülerde Momika’nın geçmişte Haşdi Şabi üyesi olduğu anlaşıldı.

Kuran’ı Kerim yakan Selwan Momika’nın Haşdi Şabi üyesi olduğu ortaya çıktı
Selwan Sebah Matthew Momika, 23 Haziran 1986’da çoğunluğunu Hristiyanların oluşturduğu Ninova’nın Hemdaniye beldesinde doğdu. 2019 yılından bu yana ise ateist olduğunu açıkladı.
 
Selwan Momika’nın Kuran’ı Kerim yakmasının bilinçli bir provokasyon olduğu konusunda bir çok kesimin açıklaması oldu. Özellikle de Momika’ının geçmişte Haşdi Şabi kimliği ile çalışma yürüttüğünün açığa çıkması konuyu daha karmaşık hale getirdi.
 
Selwan Momika’nın Irak’ta Reyan Kildani adlı Babilyon Taburlarında yer aldığı öğrenildi. Momika’nın Haşdi Şabi bünyesinde yemin ederken ki görüntüleri yayınlandı. Ayrıca Momika Şii’lerin bayrağı ve inancı üzerinde yemin ediyor. Momika videoda “Biz topraklarımızı korumak için İmam Ali taburuna katıldım, Ketayip Ali (Ali Taburu) üyesi oluduğum için gurur duyuyorum” ifadeleri yer alıyor.
 
Reyan Kildani ve Kürdistan karşıtılığı
 
Momika’nın güçleri içinde faaliyet yürüttüğü Babiliyon Taburları ise Reyan Kildani’ye bağlı.  Reyan Kildani ise Haşdi Şabi bünyesinde faaliyet yürüten Hristiyanlardan oluşuyor.
 
Ayrıca Reyan Kildani kendisi Hristiyan olmasına rağmen Kürdistan’daki Hrisityanların parlamentodaki sandalye sayısının düşürülmesini istiyor.