Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda önemli toplantı: Gündem seçimler

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda önemli toplantı: Gündem seçimler

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Parlamento seçimlerine hazırlık için atılacak adımların ele alındığı görüşmede Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, süreci şeffaf ve profesyonel bir şekilde kolaylaştırmak adına hazır olduklarını ifade etti.

Seçim komisyonu heyeti ise teknik prosedürler ve seçimlerin komisyona tanınan yasal süre içerisinde yapılmasına yönelik adımlara ilişkin görüşlerini aktardı.

Toplantıya katılan  UNAMA temsilcisi de seçim sürecinin başarısı için her adımda işbirliği yapmaya hazır olduklarını aktardı.

Toplantıda Kürdistan Bölgesi Başkanlığı ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin seçimlerin gerçekleştirilmesi için ciddi adımlar attığı ve bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğine dikkat çekildi, Kürdistan Bölgesi yönetiminin seçimlerin başarısı için aynı ciddiyetle çalışmaya hazır olduğu vurgulandı.

Komisyon heyetinden bir kaynak, hazırlıklar 20 Şubat itibariyle başlarsa seçimlerin 20 Haziran’da yapılabileceğini söyledi.

25 Şubat 2024’te yapılacağı açıklanan Kürdistan Parlamentosu seçimleri, Irak Federal Mahkemesi’nde devam eden dava nedeniyle ertelenmişti. Federal Mahkeme bundan önceki 15 oturumda kararını açıklamadı.

Mahkemenin yarın (21 Şubat) yapılacak oturumda Kürdistan Parlamentosu Seçim Yasası ile ilgili dosya hakkında karar vermesi bekleniyor.