Kürdistan Bölgesi bu yıl turizmde rekor kırdı

Turizm Kurulu verilerine göre, bu yıl 1 Ocak - 30 Haziran tarihleri arasında Kürdistan Bölgesi'ne gelen turist sayısı 4,5 milyonu aştı. Turizm Kurulu Sözcüsü, bu yıl daha fazla turist çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi bu yıl turizmde rekor kırdı

Kürdistan Bölgesi tarihi mekanlarının yanı sıra güzel doğası ve havasıyla da son yıllarda özellikle Irak’ın değişik kentlerinden gelen turistlerin gözdesi haline geldi.

Rûdaw’a konuşan Turizm Kurulu Basın İşleri Müdürü ve Kurul Sözcüsü İbrahim Abdulmecid, bu yılın başından 30 Haziran’a kadar 4 milyon 500 bin turistin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ettiğini söyledi.

Abdulmecid, bu sayının bir rekor olduğunu vurgulayarak, geçen yılın ilk altı ayında Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret eden turist sayısının 3 milyon 112 bin olduğunu hatırlattı.

Kürdistan’ı gezi amacıyla ziyaret edenlerin daha çok güney ve orta Irak illerinden gelen turistler olduğunu dile getiren Abdulmecid, ayrıca bu yıl yurt dışından da turist ağırlandığını belirtti.

Turizm Kurulu Sözcüsü, bu yıl daha fazla turist çekmek için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak "Yurt içi ve yurt dışı konferanslarda geçmişte turistlerin önünde engel olan tüm sorunları çözmeye çalıştık. Yabancı turistlere Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmelerini ve Irak’a baktıkları gibi Kürdistan Bölgesi’ne bakmamaları gerektiğini anlattık” dedi.

Irak'taki siyasi ve güvenlik durumundaki iyileşmenin de Iraklıların Kürdistan Bölgesi'ne daha fazla seyahat etmesine neden olduğunu belirten Abdulmecid, kendilerinin de Kürdistan Bölgesi'ndeki kontrol noktalarında turistlerin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Abdulmecid, ayrıca Şubat ayından bu yana yabancı turistler için vizeleri elektronik hale getirildiğini aktardı.

Kürdistan Bölgesi'nde özellikle yazları turizm mevsimidir. Turistlerin büyük çoğunluğu bu mevsimde Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmeyi tercih ediyor.

Turizm Kurulu verilerine göre, geçen yıl Kürdistan Bölgesi'ni 6 milyondan fazla turist ziyaret etti.