Kürdistan Bölgesi, okulların açılması kararı aldı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan Bölgesi'nde eğitim sisteminin başlatılması kararı aldı.

Kürdistan Bölgesi, okulların açılması kararı aldı

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil'in konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü'nün koronavirüsten korunma amaçlı tedbirlerle ilgili açıklaması.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı'yla yapılan koronavirüs hastalığının durumu ve özellikle de bazı ülkeler de baş gösteren yeni tip koronavirüs nedeniyle, Kürdistan Bölgesi'ndeki bütün okullar, üniversiteler ve kolejlerde yüz yüze eğitimle ilgili daha önceden alınmış kararın uygulanmasına devam edilmesi kararı alındı.

Alınan kararlar şu şekilde;

1 - İlkokul 1 ve 2'inci sınıflar ile 12'inci sınıflar ( Devlet ve özel okullar) 16.01.2021'e kadar eğitim durdurulacak, bu tarihten sonrası için sağlık koşulları yeniden gözden geçirilerek yeni kararlar alınacak.

2 - İlkokul 1 ve 2'inci sınıflar bu süreç boyunca elektronik ve online eğitimden faydalanmaya devam edebilirler.

3 - İlkokul 3'üncü sınıflar ile 11'inci sınıfa kadar olanlar (Devlet ve özel okullar) 16.01.2021 tarihine kadar online eğitime devam edecekler ve bu tarihten sonrası için sağlık durumu gözden geçirilecek. Bu süre boyunca okullara gruplar şeklinde gidişler olmayacak.

4 - Köy okulları, yeterli düzeyde internet hizmetine sahip olmayanlar ve öğrenci sayısı düşük olan yerlerde eğitim sistemi bütün sınıflar için durdurulacak.

5 - Küçük çocuklara hizmet veren ozel ana okulları da 16.01.2021 tarihine kadar kapalı olacak. Bu tarih sonrası sağlık durumuna göre yeni kararlar verilecek.

6 - Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet ve özel kolejler 16.01.2021 tarihine kadar kapalı olacak ve bu tarihten sonra sağlık durumu gözönünde bulundurularak yeni kararlar alınacak.

7 - Eğitim yılının sistematiklestirilmesi ve eğitimin yüz yüze başlaması konusunda eğitim bakanlığı faydalı gördüğü zaman okulları tatil edebilecek.

8 - Üniversiteler ve kolejlerin bölümleri, kampüslerde elektronik eğitim sistemlerine daha önceden olduğu gibi sağlık kurallarına riayet etme koşuluyla 16.01.2021 tarihine kadar aynı şekilde devam edebilecekler.

9 - Üniversiteler ve kolejlerin insani bölümleri sağlık kurallarına riayet etme koşuluyla 16.01.2021 tarihine kadar aynı şekilde devam edebilecekler.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin bu kararı 07.01 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek ve heyetler yeniden toplanıp Kürdistan Bölgesi'ndeki sağlık koşullarını gorusunceye, yeni kararlar alıncaya kadar devam edecek.

Dr. Cotyar Adil

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü

07.01.2021