Kürdistan Bölgesi turizm heyetinden Hakkari ve ilçelerine ziyaret

Kürdistan Bölgesi’nin Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentlerinden turizm müdürlüklerinin yetkilileri ve seyahat acentelerinin temsilcilerinden oluşan 65 kişilik grup, Hakkari ve Çukurca ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi turizm heyetinden Hakkari ve ilçelerine ziyaret

Çukurca ilçesindeki Üzümlü (Serzêr) Sınır Kapısı'nda Belediye Başkanı Ensar Dündar, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılanan turizmciler, ilçe merkezindeki yemek programına katıldı.

Tarihi Emir Şaban Camisi ve ilçe merkezini gezerek ilgililerden bilgi alan grup üyeleri, ardından kent merkezine geçerek Seyir Tepesi’ni gezdi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Köroğlu ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu, burada ziyaretçilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Daha sonra Meydan Medresesi’ni gezen turizmciler, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne çıktı, görevlilerden bilgi aldı.

64 kişiden oluşan Kürdistan Bölgesi heyetinin başkanlığını yürüten Xeyri Eli Oso Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Buranın halkının talebi üzerine biz buraya geldik. 4 gün kalacağız. Karşılıklı olarak turistlerin ağırlanması konusunda bir anlaşma olmasını umuyoruz” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, heyetin ziyaretini Rûdaw’a değerlendirdi.

Özgökçe, "3 gün konaklamalı 4 günü kapsayan program hazırladık. Misafirlerimize kent merkezi, Yüksekova ve Şemdinli'deki tarihi, turistik mekanlarını gezdireceğiz. Yaklaşık 10 turistik alanı gezdireceğiz” dedi.