Kürt berber İngiltere'de yılın en iyisi seçildi

Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan Kürt berber ülke genelinde yapılan berberlik yarışmasında birincilik unvanını aldı.

Kürt berber İngiltere'de yılın en iyisi seçildi

Raperin Bağımsız idaresine bağlı Pışder’den İngiltere’ye giden Daniel Resuli, yıllardır meslek edindiği berberliği orada da devam ettirdi.

İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen en yılın berberi yarışmasında hızlı ve başarılı bir saç kesim çalışması yapan Resuli İngiltere düzeyinde birincilik unvanını aldı.

Rûdaw Tv’ye konuşan Resuli, “Kürdistan'da yaşadığım zamanlarda sadece berberlik işi yapıyordum. Kürdistan’daki saç modelleriyle buradaki kesim tarzları çok farklı. Pışder’deyken desen çok tercih edilen bir şey değildi. Ancak İngiltere'de farklı desenler, çizgiler ve hatta resim bile isteyen oluyor. Bizde farklı sanatlar kullanarak müşterilerimizin isteklerini yerine getiriyoruz” dedi.

Ülkede düzenlenen yarışmaya daha önce de katıldığı belirten Daniel Resuli, “Daha önce Manchester'daki En İyi Berber yarışmasına katılmıştım ve kazanamamıştım; ancak bu yıl birinci oldum. İngiltere'nin en iyi berberi oldum” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Leeds kentinde berber dükkânı işleten Kürt berber aynı zamanda bir de berberlik kursu yönetiyor.

Resuli, “İngiltere’ye gelen Kürt gençlerine berberlik dersi veriyorum ki bir meslek sahibi olsunlar. Biz berberlik konusunda çok yetenekli bir milletiz” diye konuştu.