Kürt imam, Suudi Arabistan'daki ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu

Suudi Arabistan'da düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Van Ercişli Muhsin Kara birinci oldu.

Kürt imam, Suudi Arabistan'daki ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Kara'yı telefonla arayarak tebrik etti.

Sivas Şarkışla Ravza Camii İmam Hatibi Muhsin Kara, bugün Sivas kent merkezindeki tarihi Ulu Cami'de Cuma namazı selası ve ezan okudu.

Kara'yı cami avlusunda karşılayan vatandaşlar, tebrik etti. Daha sonra Cuma namazı için sela okuyan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas’a dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Muhsin Kara, "Vatandaşlarımızın da sosyal medyadan, Ulu Cami'de sela ve ezan okumam konusunda bir talebi vardı. Bunu gerçekleştirdiğim için de çok çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebrik edildiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Tabii ki devletimizin üst kademesinden böylesine bir tebrik almak benim için son derece onur verici bir şey. Allah'tan tek bir arzum vardı. 'Olur da böyle bir şey olursa Cumhurbaşkanımız büyük bir ihtimal arayacaktır' diye düşündüm. Bu durum, Cumhurbaşkanımızın bu gibi yaklaşımlara, başarılara ne kadar önem ve değer verdiğinin göstergesidir."

Mısır'da da eğitim aldı

Kara, görüşmede aslen nereli olduğunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Van Ercişliyim Sayın Cumhurbaşkanım" yanıtını verdi. Erdoğan'ın, "Sivas'a yerleşme nereden oldu?" sorusu üzerine Kara, "Hanımköylü olduk Cumhurbaşkanım" dedi.

Konuşmada Kara, Sivas'a geleli 5 yıl olduğu bilgisini verirken, Erdoğan da "Allah yar ve yardımcınız olsun. Hanımefendiye selam" diyerek, “Şu anda kaç çocuk var?" sorusunu yöneltti. Kara, biri kız biri erkek iki çocuğu olduğunu ifade ederken, Erdoğan da "Allah acılarını göstermesin" karşılığını verdi.

Mahsun Kara, 1990 yılında Van Erçiş'te doğdu. Muhsin Kara daha önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tasavvuf Musikisi Korosu'nda solist olarak çalıştı. Mısır'da da eğitim alan Muhsin Kara, TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na da katılmıştı.