Kürt kaymakam görevden alındı, yerine Şii Türkmen atandı

Kürdistan'a karşı yürütülen politikalara bir yenisi daha eklendi. Kürt üyelerin çağrılmadığı Tuzhurmatu İlçe Meclisi toplantısında, Kürt kaymakam Şelal Abdulgörevinden alındı. Yerine ise Şii Türkmen Hasan Zeynel El Abidin atandı.

Kürt kaymakam görevden alındı, yerine Şii Türkmen atandı

Kürdistan'a karşı yürütülen politikalara bir yenisi daha eklendi.  Kürt üyelerin çağrılmadığı Tuzhurmatu İlçe Meclisi toplantısında, Kürt kaymakam Şelal Abdulgörevinden alındı. Yerine ise Şii Türkmen Hasan Zeynel El Abidin atandı.

Kurdistan24’ün haberine göre, Kürt, Arap ve Türkmenler arasında sağlanan konsensus neticesinde 21 üyeli ilçe meclisinde üyeler Kürt, Arap ve Türmenler arasında 7’şer kişi şeklinde dağıtılmıştı.

Kürt üyelerin çağrılmadığı ve 11 Arap ile Türkmen üyenin katılımı ile gerçekleştirilen ilçe meclisi toplantısında, Kürt kaymakam Şelal Abdul’un görevine son verildi.

Şelal Abdul’un yerine kaymakam olarak atanan Hasan Zeynel El Abidin’in İran destekli Şii paramiliter gruplardan oluşturulan Haşdi Şabi bünyesindeki Bedir Tugayları içerisinde faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Kürt üyelerin çağrılmamasından dolayı alınan kararın yasal olamayacağı belirtilirken Kürt üyelerin konuyu Irak Federal Mahkemesi’ne taşıyacağı aktarıldı.