Gencecik bir yaşam kendini sona erdirdi: 'Kürt olduğum için dışlandım'...

İstanbul Havalimanı’nda İGA’ya bağlı bir güvenlik personeli terminal içerisinde “Kürt olduğum için dışlandım diyerek “ yüksekten atlayarak intihar etti.

Gencecik bir yaşam kendini sona erdirdi: 'Kürt olduğum için dışlandım'...

İstanbul Havalimanı’nda İGA’ya bağlı bir güvenlik personeli terminal içerisinde “Kürt olduğum için dışlandım diyerek “ yüksekten atlayarak intihar etti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işleten İGA'da çalışan Kürt güvenlik görevlisi İbrahim Layık isimli Cizreli genç“Kürt olduğum için dışlandım diyerek" intihar etti. 

HavArenaMedya hesabından paylaşılan duyuruya göre, havalimanında intihar ederek hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin adının İbrahim Layık olduğu Şırnak'ın Cizire ilçesi nüfusna kayıtlı  olduğu açıklandı.

Güvenlik görevlisi, intihar etmeden iki saat önce ise instagramdan ağlarken çektiği bir fotoğrafını paylaştı.

İbrahim Layık adlı güvenlik görevlisi genç, paylaştığı fotoğrafa Kürt kimliğinden dolayı dışlandığı notunu düştü. İntiharı bu tutumu protesto etmek için gerçekleştireceğini yazan genç, "Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık. Belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu kürt ve türküm diyene... hakkınızı helâl edin" yazdıktan sonra gözyaşı dökerek bulunduğu yerden atlamış” sözleriyle veda etti.

HDP'li Gergerlioğlu: Bir genç kızı sevmiş!

Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da twitter hesabından, “İntihar eden Kürt gencinin ismi İbrahim Layık. 1 genç kızı seviyormuş, teklif etmiş, genç kız ‘Hayır’ demis ustune ‘Ben asla Kürtlerle çıkmam"demiş,o üzüntüyle intihar etmiş. İstanbul Havalimanı'nda özel güvenlik hizmeti sunan İGA Güvenlik personeli, gidiş katından gelişe atlamış” diye yazdı. 

Güvenlik – Sen'den Layık açıklaması

Güvenlik – Sen, İGA'da ırkçı söylemlere maruz kaldığı için intihar eden güvenlik görevlisi İbrahim Layık’a ilişkin açıklama yaparak, söz konusu iddiaları paylaştı. 

İstanbul Havalimanı'nda yüklenici firma olan İGA'da güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık'ın gece saatlerinde intihar ettiği belirtildi. Layık'ın neden intihar ettiğine dair farklı bilgiler yayılırken, DİKS/Güvenlik-Sen, olaya dair Twitter hesabından açıklama yaptı. 

“İstanbul Havalimanı’nda İGA’ya bağlı özel güvenlik personeli terminal içerisinde ‘Kürt olduğum için dışlandım diyerek' yüksekten atlayarak intihar etti" denilen açıklamada, "HavArenaMedya hesabından paylaşılan duyuruya göre, havalimanında intihar ederek hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisinin adının İbrahim olduğu açıklandı. Özel güvenlik görevlisi, intihar etmeden iki saat önce ise instagramdan ağlarken çektiği bir fotoğrafını paylaştı. İbrahim adlı özel güvenlik görevlisi genç, paylaştığı fotoğrafa Kürt kimliğinden dolayı dışlandığı notunu düştü. İntiharı bu tutumu protesto etmek için gerçekleştireceğini yazan genç, ‘Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene' sözleriyle veda etti" ifadelerine yer verildi. 

Layık'ın yaşamına son vermesine ilişkin farklı bilgiler paylaşılıyor. 

Mezopotamya Ajansı'nın telefonla aradığı İGA yetkilileri, ilk görüşmede geri dönüş yapacaklarını, ikinci aramada ise toplantı halinde olduklarını ifade ederek, olaya dair bilgi paylaşmadı.

Ağabey Ömer Layık: İş kazasından şüpheleniyoruz

İstanbul 3. Havalimanı’nda sosyal medya paylaşımının ardından intihar ettiği iddia edilen güvenlik personeli İbrahim Layık’ın ailesi, iş cinayetinden şüphe ettiklerini söyledi. Cenazenin Nusaybin’de defnedileceğini belirten ağabey Ömer Layık, kardeşinin ruh sağlığının yerinde olduğunu söyledi. 

İstanbul 3. Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışırken, sosyal medya hesabından “Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene. Hakkınızı helal edin” paylaşımında bulunduktan sonra intihar ettiği iddia edilen İbrahim Layık’ın ölümündeki belirsizlik sürüyor. Otopsi işlemlerinin devam ettiği İstanbul’da, Layık’ın ölümüne ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılırken, ailesi Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. 

Layık’ın cenazesini otopsi işlemlerinin ardından Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Hacace Mezarlığı’nda defnedeceklerini belirten ağabeyi Ömer Layık, kendilerinin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımın ardından kardeşlerine ulaşmaya çalıştıklarını ancak ulaşamadıklarını söyledi. Olayın nasıl olduğu konusunda fikirleri olmadığını söyleyen ağabey Layık, “Bir iş cinayetinden şüpheleniyoruz. Kardeşim intihar edecek biri değildi. Bu toprakların tohumudur kendisi. Atılan mesaj da intihar süsü verilmek için atılmış olabilir. Ama yine de kimsenin günahını alamayız. Ancak bizim şüphemiz bu yönde. Dünya hali. Menfaat için neler yapılıyor” dedi. Kardeşinin ruh sağlığının yerinde olduğunu dile getiren ağabey Layık, “Kendisi bize havaalanında yaşananlardan hiç bahsetmedi. Zaten kendi halinde hiçbir şeye karışan biri değildi. Kimse ile bir sorunu da yok diye biliyoruz” diye ekledi. 

Kendilerine “İş servisinin altında kaldığı” ve “Yüksek bir yerden atladığı” şeklinde iki farklı durum aktarıldığını dile getiren ağabey Layık, “Kız kardeşimin kefen içinden gördüğü kadarı ile yüzü kanlıydı. Ama cenaze bütündür. Vücut bütünlüğü bozulmamış. Durum öyle. Cenaze Nusaybin’e getirilecek. Otopsi işlemlerinin bitmesini bekliyoruz” dedi. 

Layık'ın instagram hesabından yaptığı paylaşım

İbrahim Layık'ın intihar etmeden önce İnstagram hesabından yaptığı paylaşım:

Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu kürt ve türküm diyebilene... hakkınızı helal edin.

İbrahim Layın