Kürt sanatçılara yönelik konser engeli Meclis gündeminde

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Başta Aynur Doğan ve Mem Ararat olmak üzere Kürt sanatçıların konserlerin valilikler tarafından iptal edilmesi konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Kürt sanatçılara yönelik konser engeli Meclis gündeminde

Murat Sarısaç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede şu sorular yer aldı:

  • Kürt sanatçılardan Aynur Doğan, Metin-Kemal Kahraman ve Mem Ararat’ın konserlerine yönelik yasaklar hakkında Bakanlığınızda hangi bilgiler bulunmaktadır?
  • Kürt sanatçıların ülkenin farklı yerlerinde vermesi planlanan müzik konserlerinin periyodik olarak yasaklanmasının sebebi nedir? Bunun hukuki dayanağı nedir?
  • Kürtçe konserlerin “kamu güvenliği” ile nasıl bir somut ilişkisi bulunmaktadır? Kamu düzeni, Kürtçe konser yasaklarıyla mı sağlanmaktadır?
  • Son aylarda birçok müzik konserinin yasaklanması konusunda alınan herhangi merkezi bir karar var mıdır? Yasaklara karşı herhangi bir tedbir alınacak mıdır?

Yasaklarla ilgli sosya medya hesabı Twitter’dan da çıklama yapan Sarısaç, “Kürt sanatçılarına yönelik sistematik konser ve tiyatro yasakları, tamamen Kürtçeye yöneliktir. Aynur Doğan ve Metin Kemal Kahraman konserlerine yönelik yasak, bugün Bursa’da Mem Ararat konserine karşı devrede. Bu, faşizmdir; AKP’nin Kürtlere karşı yüzüdür” ifadelerini kullandı.