Kürt siyasetçiden PYD'ye sitem: ‘Rojava’ya geçmeme izin vermediler!’

ENKS’nin Kürdistan Bölgesi Temsilciliği Üyesi İsmehan Dawud, kendisinin Sêmalka Sınır Kapısı üzerinden Rojava’ya geçmesine izin verilmediğini söyledi.

Kürt siyasetçiden PYD'ye sitem: ‘Rojava’ya geçmeme izin vermediler!’

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Kürdistan Bölgesi Temsilciliği Üyesi Dawud, konuya ilişkin Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Kürt siyasetçi İsmehan Dawud, kendisinin ENKS Kongresine katılmak için Rojava’ya geçmek istediğini, Pişabur’dan Sêmalka’ya geçtiğini ancak orada kendisine izin verilmediğini söyledi. 

Kendisinin yeniden Erbil’e dönmek zorunda kaldığını anlatan İsmehan Dawud, şöyle konuştu:

“ENKS’nin Kongresi yakın zamanda düzenleniyor, Suriye Kürtlerin Geleceği Akımı bir toplantı yaptı ve ENKS Kongresine katılacak üyelerimizi seçtik ve bu üyelerden biri de bendim.

Ne yazık ki Rojava’ya geçmek istediğimde ise bana engel çıkarıldı ve siyasi bir kişilik olarak oraya geçemeyeceğimi belirttiler. Ben de kendi ülkeme gidiyorum, yabancı bir ülkeye gitmiyorum ki dedim, ama yine de izin vermediler.”

Mevcut dönemin hassas bir dönem olduğunu hatırlatan ve Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) çağrıda bulunan İsmehan Dawud, devamında şunları kaydetti:

“Şu anda her anlamda bölgemiz üzerinde tehditler çok fazla artmış durumda, böylesi bir dönemde PYD, siyasi taraflar arasında yakınlık kurmak ve bir nebze de olsa halk arasında göç etmesinler diye rahatlama sağlamak yerine bu tür hareketlerle bölgeyi daha fazla tehlikeye sokuyor.

Tüm bunlar, halkın göç etmesine neden oluyor.”