Kürt sporcu Freestyle’da adını 4 defa Guinness’e yazdırdı

İngiltere’nin Birmingham kentinde yaşayan 26 yaşındaki Rebaz Muhammed, Serbest Stil Futbol (Freestyle) dalında adını üst üste 4 defa Guinness Rekorlar Kitabına yazdırmayı başardı.

Kürt sporcu Freestyle’da adını 4 defa Guinness’e yazdırdı

Aslen Süleymaniye’nin Kelar ilçesine bağlı Berule köyünden bir ailenin çocuğu olan Rebaz Muhammed, 16 yaşına kadar Kürdistan Bölgesi’nde yaşadı.

Daha sonra İngiltere’ye giden genç yetenek, ilk önceleri futbolcu olmak istediği. Ancak daha sonra kararını değiştirip bireysel bir dalda hünerlerini sergilemeye başladı. Rebaz Muhammed, Serbest Stil Futbol (Freestyle) dalında ilkli 2018 yılında olmak üzere üst üste 4 defa adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdırdı.

Bugünlerde Erbil’de bulunan genç sporcu, Rûdaw Spor servisine konuştu.

Sosyal medya ve youtube’tan freestyle videolarını izlediğini ve böylece bu branşa başladığını anlatan Muhammed, “Profesyonel olarak Kürt sporcular içerisinde Freestyle yapan ve bizi temsil eden kimse yoktu. O yüzden buna başladım” dedi.

Henüz çocukken büyük akrabaları tarafından futbol maçlarına götürüldüğünü ve büyüklerle futbol oynadığını belirten Rebaz Muhammed, “Yeteneğim gözler önündeydi ama yine de insanın kendisine güveni olmalı. Ben bu konuda farklı olduğumu ve düşündüğümü yapabileceğimi hissettim” diye belirtti.

Performansını sergilerken çok kısa süre içerisinde yaptığı kıvrak hareketlerle kalabalık bir seyirci kitlesi toplayabilen Kürt sporcu, Guinness için rekor denemelerine başladı.

“2018’de kolejden mezun olduktan sonra antrenmanlar için daha fazla şandım oldu ve profesyonel olarak freestyle ile ilgilendim” diyen Rebaz Muhammed, o yıl ismini rekorlar kitabına yazdırdığını ve böylece rüyalarını gerçekleştirdiğini söyledi.

İngiliz arkadaşı ile bir dakika içerisinde 41 sırt pası yaparak rekor kırdıklarını belirten Muhammed, daha sonra diğer hareketlerde de üst üste 3 defa daha rekor kırarak ismini Guinness’e yazdırdığını dile getirdi.  

Rebaz Muhammed, ayrıca 2 defa İngiltere şampiyonu ve ünlü isimlerle reklamlarda yer aldı.