Lahur Cengi YNK'den ihraç edildi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi Talabani’nin partiden ihraç edildiği bildirildi.

Lahur Cengi YNK'den ihraç edildi

Şeyh Cengi ile birlikte, YNK Yüksek Meclis Üyeleri Aras Cengi, Ala Talabani, Şadman Mela Hasan ve Jino Muhammed de partiden ihraç edildi.

YNK’nin üst düzey yöneticilerinden Mele Bahtiyar ve diğer bazı parti yöneticilerine yönelik "zehir" yolu ile suikast düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Bu nedenle Almanya'da tedavi altına alınan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Yüksek Meclisi Üyesi Mela Bextiyar, bugün "arkadaşları" tarafından zehirlendiğini açıklamıştı.

Lahur Şeyh Cengi bugün, Facebook hesabı üzerinden “YNK Başkanlık Konseyi, partinin en yüksek organı olarak her iki kongre arasında yetkisini kullanacak ve bütün sorunlara çözüm bulmak için en kısa zamanda toplanacak. YNK bu seçimde geriledi, halbuki seçimlerde en yüksek sayıda kürsü elde etmeyi bekliyorduk” mesajı yayınlamıştı.

YNK arasında baş gösteren kriz ve gerilim, 8 Temmuz’da Eşbaşkan Bafıl Talabani’nin Antiterör ve İstihbarat birimleri sorumlularının değiştirileceğini söylemesiyle zirveye ulaşmıştı.

15 Temmuz’da ise YNK Politbüro toplantısında Lahur Şeyh Cengi’nin eşbaşkanlık görevinden alındığı bildirilmişti.

Seçimlerde de YNK ve Gorran Hareketi’nin oluşturduğu Kürdistan İttifakı’nın başkanı olsa da 29 Temmuz’da her iki taraf toplanarak Kubat Talabani’nin ittifakın yeni başkanı olmasına karar vermişti.