Liderlerden Paskalya Bayramı mesajı

Kürdistan Bölgesi liderleri Paskalya Bayramı vesilesiyle Kürdistan ve dünyadaki Hristiyan aleminin bayramını kutladı.

Liderlerden Paskalya Bayramı mesajı

Bugün Tüm Hristiyanlar Hz. İsa'nın yeniden dirilişinin sembolü olan Paskalya Bayramı (Diriliş) kutluyor.

Gün vesilesiyle Kürdistan Bölgesi liderleri birer mesajla Hristiyan aleminin bayramını kutlayarak, birlikte yaşam ve hoşgörü kültürüne vurgu yaptı.

Başkan Mesud Barzani yayımladığı mesajında  “Kürdistan, Irak ve dünyadaki Hristiyan kardeşlerimizi en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Başkan Barzani mesajında Kildan, Süryani ve Asurilerin yeni yılı  Ekito Bayramı başta olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Paskalya bayramını kutlayarak hayırlı bir bayram geçirmelerini diledi.

“Birlikte yaşam kültüründen geri adım atmayacağız”

Mesajının devamında Barzani etnik toplulukların haklarının korunmasına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki tüm etnik ve dini topluluklar arasındaki birlikte yaşam ve kardeşlik kültünün güçlenmesini umut ediyorum.   

Hiçbir koşulda Hristiyan kardeşlerimiz ile Irak ve Kürdistan Bölgesindeki etnik ve dini toplulukların birlikte yaşam kültürü ile haklarından geri adım atmamız söz konusu olamaz.”

 “Kürdistan Bölgesi her zaman birlikte yaşamın ülkesi olarak kalacak”

Paskalya bayramı vesilesiyle Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de bir mesaj yayımlayarak tüm Hristiyan aleminin bayramını kutladı.

Başkan Neçirvan Barzani mesajında şunları dile getirdi:

"Bu kutsal günde, Kürdistan Bölgesi'nin her zaman olduğu gibi çok kültürlülük, çeşitlilik, tüm dini ve etnik toplulukların bir arada yaşadığı, bir  hoşgörüsü ülkesi olarak kalacağını bir kez daha vurguluyor ve bu amaçla çaba ve gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Bu bayramı, Kürdistan'ın tüm bileşenleri arasındaki kardeşliği, birlik ve beraberliği güçlendirmenin, gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak için, karşılıklı sorumluluk ruhuyla hep birlikte ülkeye karşı görevlerimizi yerine getirerek Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını korumaya vesile olacak şekilde kutlayalım.”

 “Bu bayram hayırlara vesile olsun”

Başbakan Mesrur Barzani’de bir mesaj yayımlayarak Kürdistan Bölgesi ve Irak başta olmak üzere tüm dünyadaki Hristiyan aleminin bayramını kutladı.  

"Paskalya (Kıyan)  ve yeni yılın (Ekito) gelmesi vesilesiyle Kürdistan Bölgesi'ndeki, Irak'taki ve dünyadaki Hristiyan kardeşlerime en içten tebriklerimi sunuyorum" diyen Başbakan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu bayramın herkes için mutluluk ve esenliğe vesile olmasını, Hristiyan kardeşlerimizin acılarının son bulmasını, dünyada barış ve güvenliğin tesisine vesile olmasını temenni ediyorum."