Mehmet Metiner hodri meydan çekti! Yerel seçimde partiler kendi adaylarıyla girsinler

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, “Yerel seçimde partiler kendi adaylarıyla seçime girmeli. Kimin sandıkta ne kadar gücü var, milletteki karşılığı ne kadar görülmeli” dedi.

Mehmet Metiner hodri meydan çekti! Yerel seçimde partiler kendi adaylarıyla girsinler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti olarak, elbette kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız. Yerel seçimi, bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri, dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine, imkân sağlayacağız" dedi.

Akşener, siyasi partilere de şu çağrıda bulundu:

"Gelin, hep birlikte vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini ve yerel özelliklerini yansıtacağı bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin, hep birlikte Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından çıkmasını sağlayalım. Gelin tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim ve milletimize hizmet için yarışalım."

“Akşener’e iki konuda katılıyorum”

Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akşener’e katıldığını söyledi.

Metiner şu ifadeleri kullandı:

“Akşener’e iki konuda katılıyorum

-Bence de mevcut ittifak sistemi, esas olarak Türk siyaset sisteminin dinamiklerine zarar veriyor.

-Bence de sadece artı 1 sayısına indirgen siyasetin reddedilmelidir. Çünkü artı 1 mecburiyeti, siyaseti ilkesellikten kopartıyor.

Yerel seçimde partiler kendi adaylarıyla seçime girmeli. Kimin sandıkta ne kadar gücü var, milletteki karşılığı ne kadar görülmeli.”