Mesrur Barzani: ABD Kürt halkının ödediği bedelleri unutmamalı

Amerikan Fox News televizyonuna konuk olan Kurdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Dağların dışında Kürtlerin dostu yoktur şeklindeki eski atasözünün değiştiğini artık Kürtlerin yeni dostunun ABD olduğunu vurguladı.

Mesrur Barzani: ABD Kürt halkının ödediği bedelleri unutmamalı

Kurdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, dünyanın önde gelen TV kanallarından Fox News'te Oliver North tarafından sunulan 'War Stories with Oliver North' (Oliver North ile Savaş Hikayeleri) programına konuk oldu ve Kürt halkının ABD'nin yeni yönetiminden beklentilerini dile getirdi.

IŞİD ile savaşta Kürtlerin bütün dünyanın güvenliğini sağlamak için büyük bedeller ödediğini, şehitler verip kan döktüğünü ve tüm dünya halklarının saygınlığını kazandığını belirten Mesrur Barzani, yeni ABD yönetiminin de bunu gözardı etmemeleri gerektiğini söyledi.

Kurdistan'ın özgürlükler ve demokrasi için güvenli bir coğrafya olduğunu vurgulayan Güvenlik Müsteşarı Mesrur Barzani, Kurdistan'da demokrasi, insan haklarına saygı, inanç özgürlüğü ve birlikte yaşam kültürünün ileri bir noktada olduğunu söyledi.

Kürt halkının ABD'den ve yeni yönetiminden beklentileriyle ilgili düşüncelerini ifade eden Mesrur Barzani, 'Dağların dışında hiç bir yerde Kürt dostu yoktur' şeklindeki Kürt atasözüne atıfta bulunarak "Umut ediyoruz ki bu atasözü artık yerini bir yerde Amerika diye bir Kürt dostu vardır' şeklinde değişsin" dedi.