Neçirvan Barzani: Seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalı

Neçirvan Barzani, “Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalıdır” dedi.

Neçirvan Barzani: Seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalı
Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin hazırlık süreci ve seçimlerle ilgili atılması gereken adımları görüşmek için Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın daveti üzerine başkent Erbil’e geldi.
 
Görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’ın yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı, UNAMI’den uzman bir ekip, Irak Komiserler Konseyi Başkanı ve üyeleri de hazır bulundu.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani, “Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Barzani, seçim sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için Kürdistan Bölgesi’nin ilgili tüm organlarıyla hazır olduğuna dikkat çekti.
 
Jeanine Hennis Plasschaert ve UNAMI ekibi, Neçirvan Barzani’nin seçim konusundaki girişimlerine desteklerini ifade ederek seçimlerin gerçekleştirilmesi için iş birliği yapmaya ve yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.