Neçirvan Barzani, Cevad Zarif'i ile bir araya geldi

Neçirvan Barzani, Cevad Zarif'i ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, başkent Erbil’de bir araya geldi.

Muhammed Cevad Zarif Bağdat temaslarının ardından Erbil’e geld. Zarif’i, Uluslararası Erbil Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi karşıladı.

Neçirvan Barzani ile Cevad Zarif, bir görüşme gerçekleştirdi. Barzani ile Zarif, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Zarif, Kürdistan Bölgesi’ndeki sıcak karşılama ve üçüncü kez bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi ile dostane ilişkileri olduğunu belirten Zarif, ticaret hacmini artırmak istediklerini ifade etti.

Kürdistan Bölgesi ile çok yakın kültürel ve ekonomik ilişkilerinin olduğunu söyleyen Zarif, “Kürdistan Bölgesi ile sınır kapılarımız açık ve her zaman açık olacak” dedi.

Zarif, Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini vurguladı.

Başkan Barzani de İran ile dostane ve ortak çıkarlar temelinde güçlü komşuluk ilişkilerine sahip olduklarını kaydetti.

Neçirvan Barzani, “İran zor dönemlerde yanımızda oldu. İran İslam Cumhuriyeti ile dostane tarihi ilişkilerle birlikte ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler iki taraf için de önemli. Dışişleri Bakanı ile ikili ilişkiler ve son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Barzani ayrıca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ve İran’ın tecrübesinden yararlanmayı görüştüklerini belirtti.