Başkan Mesud Barzani’den akademisyenlere: Hükümete yardımcı ve yol gösterici olun

Başkan Barzani, Duhok’ta Behdinan bölgesindeki öğretim üyeleri ve akademisyenlerden ülkede vatanseverlik, siyasi ve toplumsal bir arada yaşama duygusunun derinleştirilmesi konusunda çalışmalarını istedi.

Başkan Mesud Barzani’den akademisyenlere: Hükümete yardımcı ve yol gösterici olun

Duhok'taki temaslarına devam eden Başkan Mesud Barzani bugün Behdinan bölgesindeki öğretim üyeleri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Başkan Barzani'nin Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda Barzani öğretmenlerin gençlerin eğitimi, toplumun gelişimi ve bilimin ilerlemesi konusundaki temel rolüne vurgu yaparak eğitimcilere bu konuda verdikleri emeklerden ötürü teşekkür etti.  

Barzani, “Her koşul altında, en zorlu süreçlerde eğitimin ve bilimin gelişmesi için en ön cephede savaşmış, Kürdistan halkına sadakatle hizmet etmiş ve eğitim sürecinin akamete uğramasına izin vermemişlerdir” dedi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi duruma dikkat çeken Barzani, taraflar arasında birlik ve uzlaşmaya zemin sağlamak için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı.

"Stratejik ve ulusal hedefler konusunda tam bir fikir birliği gerekir"

Başkan Barzani, "Görüş farklılıkları doğaldır ancak, taraflar arasında stratejik ve ulusal hedefler konusunda tam bir fikir birliğinin olması gerekir" diye konuştu.

Irak’taki son gelişmelere de değinen Başkan Barzani Irak’ın Kürt-Arap ortaklığı temelinde kurulduğunu ancak Irak devletinin bu ortaklığı göz ardı ettiğine dikkat çekti,

“Kürdistan’da soykırım ve milletimizi yok etme girişiminde bulunuldu" diyen Başkan Barzani şunları dile getirdi:

"Eski rejimin çöküşünün ardından Irak’ın önüne ortaklık, denge, uzlaşı ve anayasal temelde bir başlangıç fırsatı doğdu. Ancak yine esaslar ve anayasa yok sayılarak Kürdistan Bölgesi’nin zayıflatılması, Kürdistan halkının açlığa mahkum edilmesi gibi zihniyetler bazı Iraklı yöneticilerde yeniden nüksetti.”

Başkan Barzani toplantıda ayrıca, Irak ile yaşanan sorunların çözümü çerçevesinde KDP’den üst düzey heyetlerin Bağdat’ta siyasi taraflar ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Toplum içerisinde umutsuzluk yaymayı, toplumdaki vatanseverlik duygusunu ve değerleri yok etmeyi amaçlayan dalgaya dikkat çeken Barzani, öğretmenleri bununla yüzleşme, vatanseverlik, siyasi ve toplulukların bir arada yaşama duygusunu derinleştirme konusunda her türlü çabayı göstermeye çağırdı.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümetinin eğitimin inşası, gençlere iş imkanı sağlanması, yeni  gelir kaynaklarının bulunması, göçün nedenlerinin ortaya çıkarılması ve uyuşturucuyla mücadele yönündeki çabalarına değindi. Barzani öğretmen ve akademisyenlerden bu konuda hükümet ve ilgili taraflarla işbirliği yapmalarını istedi.

Toplantıda katılımcılar soru ve önerilerini sunarken, Başkan Barzani de katılımcıların görüş ve sorularını yanıtladı.