Mesrur Barzani Bağdat’ta: Yeni Irak hükümetiyle çalışmaya hazırız

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki meseleleri görüşmek üzere Bağdat'a gitti. Barzani ilk olarak Irak Başbakanı Sudani ile görüştü.

Mesrur Barzani Bağdat’ta: Yeni Irak hükümetiyle çalışmaya hazırız

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında üst düzey heyet, Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Barzani ve beraberindeki heyet Bağdat Uluslararası Havaalanı’nda Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Planlama Bakanı Muhammed Tamim tarafından karşılandı.   

Başbakan Barzani temasları kapsamında ilk olarak Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Barzani, “Bağdat’a döndük ve halklarımız için daha iyi, daha müreffeh bir gelecek inşa etmek için yeni hükümetle çalışmaya hazırız” mesajını verdi.

Başbakan Barzani’nin ayrıca Irak Cumhurbaşkanı Başkanı Latif Reşid, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Fayeq Zedan ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.

Görüşmelerde Erbil ile Bağdat arasındaki bütçe, petrol, sınır gelirleri gibi konular ele alınacak ayrıca  Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerdeki durum masaya yatırılacak.

Geçen yıl Kürdistan Bölgesi'nden heyetler, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları çözmek için Bağdat'ı birkaç kez ziyaret etmişti.

Son olarak 13 Aralık 2022'de Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Awat Şeyh Cenab,  Doğal Kaynaklar Bakan Vekili Kemal Muhammed ; hükümet sözcüsü Cutyar Adil’den oluşan bir heyet Bağdat’a gitmişti.