NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'ye gidiyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in önümüzdeki hafta Türkiye'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceği öğrenildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'ye gidiyor

Rûdaw'da yer alan habere göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önümüzdeki hafta Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Stoltenberg’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in ayrıca Antalya'da 11-13 Mart'ta düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu’na katılması planlanıyor.

Ziyaret, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından gerçekleşen ilk ziyaret olma özelliğini de taşıyor.

Liderler Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya gelecek

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) 12 devlet başkanı, 3 hükümet başkanı olmak üzere 15 lider, 67 bakan, 6 bakan yardımcısı ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de aralarında bulunduğu 44 bölgesel ve uluslararası teşkilatın yönetici ile sekreterlerinin katılımı bekleniyor.

Nest Kongre Merkezi’nde 11-13 Mart'ta düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu’nda katılımcılar, “Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında, uluslararası ilişkiler bağlamında birçok konuyu ele alacak.

Bu yıl 2 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin beklendiği ADF'de; demokratik yönetişim, enerji güvenliği, yapay zeka, ırkçılık, ayrımcılıkla mücadele, Afrika'nın kalkınması, Asya pasifik bölgesi, dezenformasyonla mücadele, düzensiz göç, terörle mücadele, kadınları güçlendirme, iklim değişikliği, Avrupa güvenliğini yeniden gözden geçirmek gibi konular da ele alınacak. Forumda 4 liderler oturumu, 27 panel, 4 yuvarlak masa toplantısı ve 2 gençlik etkinliği yapılacak. /Rudaw