Neçirvan Barzani Bağdat'a gitti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki heyet ile Bağdat’a ulaştı. Başkan Neçirvan Barzani'nin gün içerisinde Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi ve siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Neçirvan Barzani Bağdat'a gitti

Başkan Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Neçirvan Barzani Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi ve siyasi parti liderleriyle bir araya gelecek.

Görüşmelerde özellikle Başkan Neçirvan Barzani’nin Fransa ziyareti ve Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği toplantıların Kürdistan Bölgesi ve Irak üzerindeki olumlu diplomatik etkileri konuşulacak.

Başkan Neçirvan Barzani bugün saat ikide Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile bir araya gelecek. Günün ilerleyen saatlerinde Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile toplantı gerçekleştirecek.

Başkan Neçirvan Barzani, Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi’nin yanı sıra Ulusal Hikmet Akımı Ammar Hekim ve Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık sitesinden yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Erbil-Bağdat ilişkileri, Irak ve bölgede yaşanan durum, huzur ve istikrarın sağlanması için taraflar arasındaki ortaklık ve işbirliği meseleleri konuşulacak.

Liderler toplantısında gündeme gelecek diğer konurlardan biri de Bütçe ve Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaşı olacak.

Irak’ta yapılması beklenilen erken seçim ve Kürdistani bölgelerde durumun normalleştirilmesi gibi konular da ele alınacak.

Ziyaret kapsamında Başkan Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un mesajlarını Iraklı yetkililere aktaracak.

Neçirvan Barzani Paris’te düzenlediği basın toplantısında Fransa’dan döndükten sonra Bağdat’ı ziyaret edeceğini ve liderlerle görüşeceğini açıklamıştı.

Rudaw