Neçirvan Barzani Iraklı liderlerle görüşmek üzere Bağdat’ta

Başkan Neçirvan Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bağdat’ta gitti. Barzani’nin gündeminde Erbil-Bağdat ilişkilerinin tesisi, bütçe, maaşlar ve petrol gibi finansal krizlerin çözümü var.

Neçirvan Barzani Iraklı liderlerle görüşmek üzere Bağdat’ta

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret ediyor.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre Barzani ziyaret sırasında Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, yanı sıra Devleti Yönetme İttifakı ile Koordinasyon Çerçevesi yetkilileri ile görüşecek.

Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlarının çözümü, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi durum ve diğer birçok konuyu görüşmek üzere Iraklı liderler ve yetkililerle bir araya gelecek.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, “Başkan Neçirvan Barzani, Erbil-Bağdat ilişkilerinin tesisi, sorunların çözümü, bütçe, maaşlar ve petrol gibi finansal krizleri görüşmek üzere Bağdat’a gidecek” dedi.

Edinilen bilgiye göre ziyaretin bir diğer nedeni de Irak hükümetini oluşturan taraflar arasındaki anlaşma konularını hatırlatmak olacak.

Şehab bu konuda, "Neçirvan Barzani, Bağdat'ta hükümetin dayandığı ve uygulamaya söz verdiği, Koordinasyon Çerçevesinden taraflarla mutabakata varılan hususların hayata geçirilmesine vurgu yapacak" diye konuştu.