Mesrur Barzani: 'Hepimizin egemenliği Kürdistan’ın varlığına bağlıdır'

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan’daki ayaklanmanın (Raperin) 33’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Raperin, zulüm ve işgale karşı tarihi bir dönüm noktasıydı.” dedi.

Mesrur Barzani: 'Hepimizin egemenliği Kürdistan’ın varlığına bağlıdır'

Başbakanı Mesrur Barzani de Kürdistan halkının Baas rejimine karşı başlattığı Raperin'in 33’üncü yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Başbakan Raperin'in 33’üncü yıl dönümünde, Kürdistan halkını, kahraman Peşmergeleri ve onurlu şehit ailelerini en içten dilekleriyle kutladığını kaydetti.

Başbakan mesajında ayrıca Raperin'in mücadelecilerine, Kürdistan vatanseverlerine ve katılımcılarına, Kürdistan Bölgesi'nin özgürlük, refah, ilerleme ve direniş sürecinde emek verenlere şükranlarını sunarak, bu uğurda canlarını feda eden şehitleri andı.

"Raperin, Kürdistan Bölgesi'nin federal yapıya ve anayasal kurumlara kavuşmasıdır"

Mesrur Barzani, Mart 1991 Raperini'nin Kürdistan tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirterek, “Raperin, Kürdistan halkının büyük bir özveriyle tüm sınıf ve bileşenleri, Kürdistanlı güç ve partilerin birlik ve beraberliğinin bir ürünüydü. Kürt halkının büyük bir gururu ve egemenliğinin hakim kılınmasıydı. Zulüm, işgal ve esareti reddeden Raperin, Kürdistan Bölgesi'nin federal yapısının ve bölgenin meşru ve anayasal kurumlara kavuşmasının ürünüydü” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin bu dönemde de aynı ruhla el ele vermesi gerektiğini belirten Başbakan, “Raperin'in yıldönümünde, Kürdistan partileri, bileşenleri ve bireylerinin birlik içinde Kürdistan halkının ulusal kazanımlarını ve anayasal haklarını savunması büyük önem taşıyor” dedi.

"Hepimizin egemenliği Kürdistan’ın varlığına bağlıdır"

Başbakan Mesrur Barzani, “Dolayısıyla Kürdistan Bölgesi'nin federal yapısını, Raperin'in yüce değerlerini ve Kürdistan halkının barış içinde bir arada yaşam, barış ve insanlık ilkelerini her zaman korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Şüphesiz hepimizin egemenliği Kürdistan’ın varlığına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani mesajının sonunda, “Raperin'in yıldönümü vesilesiyle Kürdistan halkına daha fazla hizmet sunmak ve Kürdistan’ı daha parlak bir geleceğe taşıyabilmek için Kürdistan Bölgesi'nin yasal statüsünü ve Kürdistan Bölgesi hükümetini daha fazla desteklemeliyiz" dedi.