Peşmerge Komutanı: Saldırı olacağına dair elimizde istihbarat var

Peşmerge Komutanı Sirwan Barzani, Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge Güçleri arasındaki sınır bölgesinde IŞİD’in artak faaliyetlerine dikkat çekerek, “IŞİD teröristlerinin saldırılarınarını arttıracağına diar elimizde istihbari bilgiler var” dedi.

Peşmerge Komutanı: Saldırı olacağına dair elimizde istihbarat var

Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasındaki sınır bölgelerinde yaşanan güvenlik boşluğundan yararlanan IŞİD mensupları Mayıs ayı başından itibaren Kerkük, Diyala ve diğer bölgelerde birçok saldırı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı, sözkonusu bölgelerde güvenlik boşluğunu doldurmak ve örgüte karşı ortak hareket etmek amacıyla Diyala, Kerkük, Mahmur, Musul, Erbil ve Bağdat’ta 6 koordisnasyon merkezi kurulmasına karar verdi.

Yine bu kapsamda 2 Mayıs 2021 günü Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat’ta Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı’ndan yetkililerle bir araya geldi.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer ve Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki’nin hazır bulunduğu görüşmelerde karara bağlanan koordinasyon merkezleri ve güvenlik boşluğu ele alındı.

“IŞİD güvenlik boşluğundan yararlanıyor”

Peşmerge Mahmur,Gwer Cephesi Komutanı Sirwan Barzani, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, her iki bakanlık tarafından alınan kararların şu ana kadar da pratikte hayata geçirilmesini söyledi.

Barzani, “Bu nedenle IŞİD teröristleri güvenlik boşluğundan yararlanmya devam ediyor. Peşmerge ve Irak ordusunun konumlandığı sınır bölgelerinde yaşanan güvenlik boşluğu teröristlere rahat hareket imkanı sunuyor” dedi.

Peşmerge Komutanı Barzani, “IŞİD teröristlerinin saldırılarınarını arttıracağına diar elimizde istihbari bilgiler var” diye konuştu. 

Rudaw