Neçirvan Barzani: Necmeddin Kerim’in sadakati, Kürdistan halkının hafızasında hep canlı kalacak

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’in sadakatinin, Kürdistan halkının hafızasında hep canlı kalacağını belirterek, “Kerkük’ten uzaklaşmak onu çok etkilemişti” dedi.

Neçirvan Barzani: Necmeddin Kerim’in sadakati, Kürdistan halkının hafızasında hep canlı kalacak

Neçirvan Barzani, Necmeddin Kerim’in vefatı üzerine yayımladığı mesajda, Kerim’in ailesine, Kerkük ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

“Dr. Necmeddin Kerim’in vefatı bizler ve Kürdistan halkı için üzücü bir haberdi. Eşi, çocukları, yakınları, Kerkük sakinleri ve Kürdistan halkına en içten şekilde taziyelerimiz iletiyorum” ifadelerini kullanan Neçirvan Barzani, devamında şunları belirtti:

“Dr. Necmeddin Kerim gençliğini Kürdistan devrimine adadı, bir doktor ve Peşmerge olarak Eylül Devrimi’ne katıldı, Mayıs Devrimi’nin hazırlık safhasında yer aldı. Ölümsüz Barzani’nin hastalığı döneminde ona sadakatle hizmet etti. Amerika’da siyasi ve diplomasi faaliyetlerden kopmadan yetenekli bir doktor olarak görev yaptı.

Kendi şehri Kerkük’e sınırsız bağlılığı ve dostluğu vardı. Vali olduktan sonra Kerkük için çok önemli çalışmalar yaptı. Kerkük’ten yasadışı şekilde uzaklaştırılması ve kentin durumunun bozulması onu derinden etkilemişti.

Dr. Necmeddin Kerim Kürdistan’a ve ulusuna sadakatle bağlıydı. Bununla birlikte Kürdistan halkı, güçleri ve taraflarıyla geniş kapsamlı ilişkileri vardı, özellikle de Başkan Barzani ve rahmetli Başkan Mam Celal ile. Bu ilişki dolayısıyla kendisine düşen görevler için her zaman hazırdı.

Dr. Necmeddin Kerim’in mücadele ve sadakati bizim, tüm dostların ve Kürdistan halkının hafızasında canlı kalacaktır.”