9 kayyum görevden alındı

9 kayyum görevden alındı

İçişleri Bakanlığının kayyum atanan belediyelerde artan şikâyetleri incelemek üzere görevlendirdiği müfettişlerin raporlarının tamamlamasının ardından DBP’li belediyelere kayyum olarak atanan 9 kaymakamın “kayyumluk” görevinin sona ermesinin ardından bu görevden alındı.

İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişler, Diyarbakır’da kayyum atanan belediyelerde yaklaşık bir aylık bir incelemede bulundu.

Yapılan incelemeler kapsamında Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri temsilcileri, mülki idare amirlerinin de olduğu 282 kişi müfettişler tarafından dinlendi. Diğer il ve ilçelerde de benzer bir prosedür izlendi.

Müffetişlerin incelemeye ilişkin hazırladığı raporun doğrultusunda 9 kayyum görevlerinden alınarak başka yerlere tayin edildi. Görev yeri değiştirilen kayyumlar şöyle:

Şırnak Cizre Belediyesi kayyumu Ahmet Adanur, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi kayyumu Mustafa Kılıç, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kayyumu Mehmet Özel, Muş Malazgirt Belediyesi kayyumu Soner Kırlı, Van Muradiye Belediyesi kayyumu Fatih Çelikel, Van Bahçesaray kayyumu Serhat Karabektaş, Hakkari Çukurca Belediyesi kayyumu Mehmet Mut, Hakkari Şemdinli Belediyesi kayyumu Muhammet Fuat Türkman, Elazığ Karakoçan Belediyesi kayyumu Cemil Sarıoğlu.

Konuya ilişkin Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi kayyumu, Mustafa Kılıç, yaptığı açıklamada, engelli olan çocuğunun tedavisi için kendi istemi ile yerinin değiştirildiğini söyledi.