Neçirvan Barzani, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin ile görüştü.

Neçirvan Barzani, Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin ile görüştü
Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani ile Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.
 
İki lider Ortadoğu'da gerilimin daha da tırmanması gerektiğine dikkati çekti. Barzani ve Kral Abdullah, gerilimin yayılması riskinin bölgede barış ve istikrarı tehdit edeceğine vurgu yaptı.
 
Görüşmede, Orta Doğu’daki gerginliğin biran önce yatıştırılması için çaba gösterilmesi gerektiği belirtildi.
 
Görüşmede liderler, ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı işbirliği alanlarının genişletilmesi arzusunu dile getirdi. Bu bağlamda Başkan Neçirvan Barzani, Ürdün Krallığı ile Haşimi ailesinin Kürdistan Bölgesi ile uzun süredir devam eden ilişkilerini takdir etti.
 
Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ile bölgedeki terör tehdidi toplantıda görüşülen diğer konu başlıkları oldu.
 
Güvenlik konferansında onlarca ülkenin üst düzey yetkilileriyle biraraya gelen Neçirvan Barzani bu sabah da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aydın Aliyev ile görüştükten sonra Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya ile bir araya geldi.
 
Başkan Neçirvan Barzani, daha sonra İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü.