Neçirvan Barzani üst düzey BM heyetini kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah ed-Dardari’yi kabul eden Başkan Neçirvan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin geleceğinin ekonominin ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani üst düzey BM heyetini kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalkınma Programı Arap Ülkeleri Bölgesel Ofisi (UNDP‏) Direktörü Abdullah ed-Dardari ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede konuk heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yaptıkları ziyaretin amacı hakkında bilgi verdi.

Heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin gelir kaynaklarını çeşitlendirmesine ve sadece petrole bağımlı kalınmamasına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Neçirvan Barzani de, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin geleceğinin ekonominin ve gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesine bağlı olduğunu vurguladı.

İklim değişikliğinin Irak üzerindeki yıkıcı etkilerinin ele alındığı görüşmede konuk heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmesine yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Heyet ayrıca, Kürdistan Bölgesi Yatırım Komisyonu ile yaptıkları toplantıya değinerek Kürdistan Bölgesi'ne yabancı yatırım çekmek ve gençler için iş fırsatları yaratmak amacıyla bir Yol Haritasının planlanması ve oluşturulması konusunda BM’nin Kürdistan Bölgesi'ne yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani de UNDP'nin fikir ve planlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek ed-Dardari’ye görevinde başarılar diledi.,

BM Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah ed-Dardari, Bağdat’taki temaslarının ardından başkent Erbil’e gelmişti.

Heyet ayrıca Başbakan Mesrur Barzani ile de bir araya geldi.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı