Neçirvan Barzani’den şehit düşen Peşmergeler'in ailesine başsağlığı mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD’in Pirde yakınlarında Peşmerge güçlerine saldırmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Teröristlerin saldırılarının tekrarlanarak devam etmesi ve artması IŞİD’in hala bir tehlike olduğunu hala ülkenin huzur ve istikrara karşı bir tehdit unsuru olduğu gerçeğini ispatlamıştır” dedi.

Neçirvan Barzani’den şehit düşen Peşmergeler'in ailesine başsağlığı mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, IŞİD mensuplarının dün gece Kerkük’ün Pirde (Altınköprü) ilçesi yakınlarında Peşmerge güçlerine saldırısına ve iki Peşmerge’nin şehit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Neçirvan Barzani, “Acılarını en içten hissediyorum. Yüce Allah’tan şehitlerimin ruhunu şad etmesini diliyorum, hepimize de sabır versin. Peşmergeler Pırde’de teröristleri kahramanca geri püskürtmeye çalışırken şehit olup temiz ruhlarını vatan için verdiler” ifadelerini kullandı.

Başkan Neçirvan Barzani, devamında şu ifadelere yer verdi:

“Teröristlerin saldırılarının tekrarlanarak devam etmesi ve artması IŞİD’in hala bir tehlike olduğunu hala ülkenin huzur ve istikrara karşı bir tehdit unsuru olduğu gerçeğini ispatlamıştır. Bu nedenle çelik bir irade ile Peşmerge Güçleri, Irak ordusu, güvenlik güçleri ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin işbirliği temelli ortadan kaldırılmaları için mücadeleye devam edilmelidir.”

IŞİD Peşmerge’ye saldırdı: İki Peşmerge şehit

Dün akşam saat 21:30 sıralarında IŞİD mensupları Pirde ilçesi Zurgezraw bölgesi yakınlarında Peşmerge Güçleri mevzilerine saldırı düzenledi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu’ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Terör örgütü IŞİD mensupları tarafından Peşmerge 10’uncu Tugayına bağlı 2’inci Taburuna yönelik düzenlenen saldırıda 2 Peşmerge şehit düşmüştür” denildi.

Konuya ilişkin Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Bugün akşam saatlerinde, gerici IŞİD teröristleri tarafından Pirde ilçesinde Peşmerge 10’uncu Piyade Tugayı mevzilerine yönelik gerçekleştirilen korkakça saldırı neticesinde Xalid Hemid Heyas ve Ako Kerim Qadir isimli iki kahraman Peşmerge şehit düşmüştür” denildi.