Neçirvan Barzani'den Şengal açıklaması

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasında Şengal’le ilgili varılan anlaşmadan umutlu olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani'den Şengal açıklaması

Neçirvan Barzani yayımladığı mesajda, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti arasında, Şengal’in durumunun normalleştirilmesi için varılan anlaşmadan umutlu olduğunu belirterek, iki tarafın müzakere heyetini tebrik etti.

“Bu çalışma ilgili tarafların, sorumluluk hissetme, birliktelik ve ortak çalışmasının sonucudur” diyen Neçirvan Barzani, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan Mustafa Kazimi’yi, müzakerelerin başarıyla ulaşmasındaki etkili rolü ve desteğinden dolayı tebrik ediyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler Irak Misyonu Temsilcisi Sayın Jeanine Hennis-Plasschaert’a ve anlaşmaya varılmasında katkı ve desteği olan bütün taraflara teşekkür ediyoruz.

Bu anlaşma, tüm ülkenin çıkarları açısından doğru ve ulusal bir adımdır ve Irak Federal Hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında güven inşasına katkıda bulunacaktır. İki taraf arasındaki bütün sorunların çözümü için adımların atılmasını umuyoruz. Ezidi kardeşlerimiz ve Şengal’in tamamının istikrarı için onurlu ve huzurlu bir geri dönüşün sağlanması ve bölgenin yeniden imarının önünün açılmasını umut ediyoruz.

Anlaşmanın uygulanmasına bağlı kalınmasını talep ediyoruz. Ayrıca uluslararası ortaklarımızdan Şengal ve bölgenin yeniden inşası, altyapının güçlendirilmesinde bize yardımcı olmalarını, huzur, istikrar, toplumsal barış ve bileşenler arasındaki hoşgörü kültürünün derinleştirilmesine katkıda bulunmasını bekliyoruz.”