Noam Chomsky: ''Amerika dünya barışının en büyük tehdidi''

Amerikalı ünlü dilbilimci, tarihçi ve filozof Noam Chomsky; ''Amerika Iran'ı barış için en büyük tehdit olarak görüyor ama dünya, barış için en büyük tehdidin Amerika olduğunu düşünüyor'' dedi.

Noam Chomsky: ''Amerika dünya barışının en büyük tehdidi''

Noam Chomsky dün çarşamba günü "Democracy Now” internet sitesine verdiği röportajda "Amerika başkanları yıllardır İran'ı tehdit etmekteler ve hatta Obama bile İran'a yönelik tüm seçeneklerin masada olduğunu defalarca ilan etmiştir. Amerika barış için en büyük tehdidin İran olduğunu düşünüyor ama Gallup tarafından yapılan ankete ve yapılan diğer anketlere göre dünya, barış için en büyük tehdidin Amerika olduğunu düşünüyor.”

Röportajında Trump'ın başkanlığının ilk 75 günündeki davranışlarına ve Amerika'nın batı Avrupa'daki politikalarına ve bu ülkenin NATO'daki nüfuzunu arttırma çabalarına değinen Chomsky, Amerika'nın bu eylemi, Rusya'ya ve aynı zamanda gerçekte mevcut olmayan İran'ın füzelerine karşı savunma kuvvetini güçlendirmek için yaptığını iddia ettiğini ama hiç kimsenin bu sözleri ciddiye almadığını bildirdi.

Politikacı, filozof, tarihçi, dil bilimci ve yazar olan Chomsky, Amerika Savunma Bakanı Jammes Mattis'in İran'ın bu ülke için en büyük tehdit olduğu yönündeki açıklamaları hakkında sorulan bir soru üzerine şunları söyledi: 'Amerika'nın bu eylemi yıllardır devam etmektedir. Obama dönemindeki bütün yıllar boyunca da İran dünya barışı için en büyük tehdit olarak görüldü ve bu söz defalarca tekrar edildi. Obama şu ifadelerde bulunuyordu, 'bütün seçenekler masada' yani bu şu anlama geliyordu; 'eğer biz istersek nükleer silah kullanabiliriz.'