Norveç'teki toplantıda Özerk Yönetim'e destek vurgusu

Norveç'teki toplantıda Özerk Yönetim'e destek vurgusu

Oslo’da birçok Avrupa devleti temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen 17’nci toplantıda, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne destek vurgusu yapıldı.

Norveç’in başkenti Oslo’da Norveç Dışişleri Bakanlığı'nın gözetiminde birçok Avrupa ülkesinin katılımıyla 17’nci toplantı gerçekleştirildi.

Birçok Avrupa devleti ve uluslararası yetkililerin hazır bulunduğu toplantı 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya aralarında Kongreya Star Üyesi Foza Yûsiv ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) üyesi Mihemed Hesen Elî’nin de bulunduğu Kuzey ve Doğu Suriye heyeti de katıldı.

ANHA’nın toplantıya ilişkin ulaştığı bilgilere göre, toplantıda Suriye krizi ve çözüm yolları ile Libya, Sudan ve Yemen’deki gelişmeler ele alındı. Toplantıda yer alan Kuzey ve Doğu Suriye heyeti, uluslararası hukukçu ve Avrupa devletlerinin bakanlar düzeyindeki yetkilileri ile görüştü. Görüşmelerde Avrupa devletlerinin yetkililerinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye ziyarette bulunarak IŞİD'in uluslararası mahkemede yargılanması için görüşmelerde bulunacaklarını belirttiği öğrenildi.

Toplantıda yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed başta olmaz üzere Körfez ülkelerinin yetkililerinin, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne destek açıklamaları yaptığı öğrenildi.

Türk yetkililerin ise toplantıya katılmadığı öğrenildi.