ÖSO mensupları, Efrin'de evlere kırmızı işaret koyarak kendi ailelerini yerleştiriyor

ÖSO mensupları, Efrin'de evlere kırmızı işaret koyarak kendi ailelerini yerleştiriyor

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik harekatı sonrası Türkiye destekli grupların saldırıları ve yağmalamaları devam ediyor. Rojava'nın Efrin kentinde yerli halkını göçerten ÖSO grupları, el koydukları evlere kırmızı işaret koyarak kendi ailelerini yerleştiriyor.

Türkiye’nin desteğinde Efrîn’i kontrolünde tutan Selefi gruplar, demografik değişim stratejisinin bir parçası olarak, bölgedeki evlere el koymaya ve oralara Suriye’nin diğer bölgelerinden taşıdıkları ÖSO’cu aileleri yerleştirmeye devam ediyor. ÖSO grupları, Efrîn’deki Şex El-Hadid bölgesi evlerinin yüzde 90’ını ele geçirdi ve mülklerini paylaştırdı. North Press Agency (NPA), yerel kaynaklardan aldığı bilgilerle yaptığı haberde, ÖSO gruplarının bölgede el konulan 2 bin 500 evin dışında, Şex El-Hadid semt sakinlerinin evlerinin çoğunu ele geçirildiğini bildirdi.

Haberde birçok örnek de verildi. Efrîn bölgesinden yerel kaynaklar NPA’ya, ÖSO’nun Muhammed Usi Gilo’nun evinin askeri bir merkeze dönüştürdüğünü söyledi. Aynı kaynaklar, Haci Şeyho isimli yurttaşın evine de el konulduğunu, Karmtak köyünden Kürt olarak bilinen bir başka yurttaşın evinin de aynı şekilde el konulup ÖSO’ya ait bir askeri merkeze dönüştürüldüğünü bildirdi.

Kırmızı işaret koyuyorlar

NPA haberine göre, Saif adındaki bir ÖSO üyesi, semtin yurttaşlarından Zalcho’nun evini ele geçirerek kendisine ayırırken, Muhammed Hegito’ya ait bir çiftlik evi de aynı biçimde el değiştirdi, Hegito’nun bütün mülkleri de aynı biçimde yağmalandı. Yerel kaynaklar, ayrıca NPA’ya ÖSO gruplarının, zeytin hasadının yüzde 40’ına el koyduğunu, Hac Hasan köyündeki ağaçları keserek kendilerine yer açtıklarını bildirdi. Habere göre, silahlı Selefi gruplar, ‘el konulma’ belirtisi olarak, Şex El-Hadid’deki evlerin duvarlarına kırmızı bir işaret koyuyor. Yine Şex ElHadid’den kişiler, ÖSO’cuların bölgedeki Anqla ve Sinara köylerinden 20’den fazla elektrik ve su sayacı çaldığını belirtiyor. Yerel kaynaklar bütün bu mülk paylaşımları sırasında grupların kendi aralarında sık sık büyük çatışmalar çıktığını da bildiriyor