Paris saldırganı ‘Kürtlerden neden nefret ettiğini’ anlattı!

Paris'teki silahlı saldırıda üç Kürt'ü öldürüp üç kişiyi de yaralayan William Mallet'in ifadesinde, Kürtlere "IŞİD’e karşı savaş sırasında IŞİD’lileri öldürmek yerine esir aldıkları için kızgın olduğunu" söylediği belirtildi.

Paris saldırganı ‘Kürtlerden neden nefret ettiğini’ anlattı!

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne cuma günü düzenlediği saldırıda Emine Kara, sanatçı Mir Perwer ve kültür merkezi üyesi Abdurrahman Kızıl’ı katledip 3 kişiyi de yaralayan 69 yaşındaki William Mallet, hakim karşısına çıktı.

Fransız Savcı Laure Beccuau, saldırganın tutuklu yargılanmasını talep etti.

William Mallet hakkında, “ırk, etnik köken, ulus veya dine dayalı suikast ve suikast teşebbüsü ile izinsiz silah temin etmek ve bulundurmak” suçlarından adli soruşturma açıldı.

Paris Savcılığı'ndan dün yapılan açıklamada, saldırganın yabancılara karşı “patolojik bir nefret duyduğunu” itiraf ettiği belirtilmişti.

Buna göre saldırgan, kendini “depresif ve intihara yatkın” biri olarak tanımladı ve 2016'da evinde yaşadığı hırsızlık sonrası “göçmenleri ve yabancıları öldürme isteğinde” olduğunu savundu.

Foto: Twitter
William Mallet

Savcının açıklamalarına göre saldırgan, saldırı günü yabancıları öldürmek için çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Paris'in banliyösü Saint-Denis'ye gittiğini, burada az kişi olması ve kıyafetinin silah şarjörünü doldurmasına imkan vermemesi nedeniyle planladığı saldırıdan vazgeçtiğini anlattı.

Kürtleri bilerek hedef aldı

Mallet, ebeveynlerinin yaşadığı Paris'teki evine döndükten sonra rue d'Enghien'e (10. bölge), yerini bildiği Kürt Kültür Merkezi’ne doğru yürüdü. Saldırgan burada tabancayla ateş açarak sanatçı Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl'ın yanı sıra aktivist Emine Kara'yı vurdu.

Ardından Kürtlere ait "Avesta" isismli restorana ateş etti ve ötede bulunan yine Kürtlere ait bir "Munzur" isimli berber salonuna girdi. Burada rast gele ateş açan saldırgan, içeridekiler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Saldırgan, içinde en az 25 fişeklik bir kutu ve dolu şarjörler bulunan çanta ve Colt 1911 marka tabanca ile yakalandı.

Fransız Savcı Laure Beccuau’nun açıklamalarına göre, William Mallet, "tüm göçmenlere" kızgın olduğunu söyledi ancak Kürtlere karşı özel bir kin beslediğini itiraf etti.

Laure Beccuau'ya göre, saldırgan kurbanları tanımadığını belirterek, Kürtlere "IŞİD’e karşı mücadele sırasında IŞİD’lileri öldürmek yerine esir aldıkları için kızgın olduğunu" belirtti.

İddia makamı, zanlının kurban sayısını önceden belirlemediğini, ancak elindeki tüm cephaneyi kullandıktan sonra son kurşunla intihar etmeyi amaçladığını iddia ettiğini ekledi.