Pentagon, Trump'ın vize yasağını uygulamayacak

ABD'nin New Jersey eyaletinden gelen kararı uygulama açıklaması üzerine bu kez de ABD Savunma Bakanlığı(Pentagon) kararı askıya almaya karar verdi.

Pentagon, Trump'ın vize yasağını uygulamayacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi ülkeye ABD'ye giriş yasağı kararının ABD içindeki yankıları devam ediyor. Son olarak ABD'nin New Jersey eyaletinden gelen kararı uygulama açıklaması üzerine bu kez de ABD Savunma Bakanlığı(Pentagon) kararı askıya almaya karar verdi.

"Geçici vize yasağını geri çevirdik. Vizesi bulunup da fiziksel olarak iptal edilmemiş olanlar ülkeye giriş yapabilecektir " açıklamasında bulunan Bakanlık , Sözcüsü, Trump yönetiminin Ulusal Güvenlik Departanı ve hukukçu ekibiyle yakından çalışma yürüttüğünü kaydetti. Vize yasağı kararına resmi itirazı sunan Washington baş savcısının şikayeti henüz tam olarak incelenip hükme varılmadığı da kaydedildi.

ABD İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI DA KARARI ASKIYA ALDI

Öte yandan ABD İç Güvenlik Bakanlığı da Washington eyaletinden bir Federal Yargıcın kararına binen Başkan Donald Trump'ın 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize ve ülkeye giriş yasağı uygulayan Başkanlık Kararnamesi'ni tamamen askıya aldığını duyurdu.

İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Gilllian Christensan yaptığı açıklamada, "Söz konusu kararnameden kaynaklı tüm eylemler askıya alINdı" ifadesini kullandı.

Sözcü, bu eylemlere söz konusu kararnameden etkilenen yolcuların havacılık şirketlerine bildirilmesinin de dahil olduğunu kaydetti.