Pentagon’dan F-35 açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD heyetinin Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan anlaşmazlıkları görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunduğunu bildirdi.

Pentagon’dan F-35 açıklaması
ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasıyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunduğu açıklandı. Pentagon’dan yapılan açıklamada, tarafların önümüzdeki aylarda Washington’da yeniden bir araya geleceği kaydedildi.
 
Pentagon sözcüsü Yarbay Anton Semelroth heyetin temaslarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada ABD heyetine, Avrupa ve NATO politikasından sorumlu Direktör Andrew Winternitz ve Savunma Bakanlığı Alım ve İdame Müsteşarlığı’na bağlı Planlama, Program ve Analiz Direktörü Melissa Benkert’in başkanlık ettiği belirtildi.
 
Türk heyetinin de Milli Savunma Bakanlığı’ndan temsilcilerden oluştuğu kaydedildi.
 
"ABD-Türkiye F-35 İhtilaf Çözümü" başlığını taşıyan yazılı açıklamada ABD heyetinin temaslarının amacı, ‘’Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan konuları ele almak amacıyla ’ihtilaf çözümü görüşmeleri’’ ifadeleriyle aktarıldı.
 
Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına son şeklinin 23 Eylül'de verildiğinin belirtildiği açıklamada, ‘’Görüşme ABD hükümetinin Türkiye’nin F-35 programında daha önceki rolünü saygılı bir biçimde sonuçlandırmak konusundaki taahhüdünü gösteriyor’’ ifadeleri kullanıldı.
 
Görüşmelerin verimli geçtiği ve tarafların önümüzdeki aylarda yeniden Washington’da bir araya gelmeyi planladığı belirtildi.