Peşmerge Komutanı’ndan Iraklı güçlere ihtar!

Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, Irak güvenlik güçlerinin Pirde’de Peşmerge’ye yönelik saldırıdan haberdar olmamasının “hayret verici” olduğunu söyledi.

Peşmerge Komutanı’ndan Iraklı güçlere ihtar!

Dün akşam saatlerinde Kerkük’ün Pirde ilçesinde Peşmerge Güçleri 5’inci cephesine roketli saldırı düzenlendi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, “Bu kendiliğinden gelişen bir durum değil, ikinci defa o mevkiden güçlerimize yönelik roketli saldırı düzenleniyor” dedi.

Ali, “Saldırının amacı ortalığı bulandırmak, Irak’taki samimi taraflarla Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri bozmaktır” diye konuştu.  

Saldırının ardından yaptıkları incelemde Peşmerge mevzilerine 3 roket fırlatıldığını tespit ettiklerini belirten Peşmerge Komutanı Ali, roketlerin Peşmerge mevzilerine isabet etmediğini bu nedenle can veya mal kaybı yaşanmadığını söyledi.

Nuri Heme Ali, “Bu roketlerin hangi ülkede üretildiğini, kimler tarafından kullanıldığını biliyoruz. Iraklı güçlerin bu saldırıdan haberdar olmadıklarını belirtmeleri hayret verici. Kendileri bizi kastederken iki başlılık var diyorlar. Ama kendi aralarında onlarca başa bölünmüş durumdalar. Saldırının yapıldığı mevki Iraklı güçlerin kontrolündeki bölge. Bundan haberdar olmadıklarını söylüyorlar. Nasıl olur da üzerinde roket bulunan araçlar gelip karakollarının yanında ateş eder de haberdar olmazlar. Bir daha söylüyorum, artık bitsin!” dedi.