PKK’den Mardin'de devrilerek yanan araçla ilgili açıklama

Mardin’de 24 Eylül günü takla atıp alev alan kamyonette 2 kişi hayatını kaybetmişti. PKK’ye bağlı YPS adlı oluşum, araçta bulunan biri Rojavalı 2 kişinin “ajan” oldukları gerekçesi ile “cezalandırıldığını” duyurdu.

PKK’den Mardin'de devrilerek yanan araçla ilgili açıklama

Mardin’de 24 Eylül günü gece saatlerinde, Artuklu ilçesi Yukarıhatunlu ve Çıplaktepe mahalleleri arasında seyir halindeki 06 CJB 82 plakalı kamyonet, kontrolden çıkarak takla attı.

Yaklaşık 500 metre sürüklenen araç daha sonra alev aldı. Küle dönen aracın içinde bulunan sürücü Abdulhalim Elçioğlu ve kimliği tespit edilemeyen bir başka kişi de yaşamını yitirdi.

Olayda hayatını kaybeden 2 kişinin cansız bedenleri otopsi işlemleri için morga kaldırılırken olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

PKK’ye Bağlı YPS'den Açıklama

PKK’ye bağlı “Sivil Savunma Birlikleri (Yekineyên Parastina Sivil-YPS) adlı oluşum, sözkonusu aracın kendileri tarafından hedef alındığını duyurdu.

YPS açıklamasında, İdil (Hezex) doğumlu Abdulhalim Elçioğlu ve yanında bulunan Rojava Kamışlo nüfusuna kayıtlı Nusaybin’de ikamet eden Firaz Xelil’in kendilerini “PKK'liymiş gibi gösterdiklerini ancak MİT’e çalıştıklarını” ileri sürerek “ajan oldukları” için öldürüldüklerini belirtti.

Açıklamada, Elçioğlu ve Xelil’in bir süre takip altına alındıktan sonra 24 Eylül gecesi saat 01.30 sıralarında Nusaybin-Kızıltepe Karayolu mevkiinde 06 CJB 82 plakalı araçla seyir halindeyken hedef alındığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Abdulhalim Elçioğlu ve Firaz Xalil'in 1 PKK’nin hayatını kaybetmesine neden olduğu ileri sürüldü.