PSK: İran islam cumhuriyeti cinayetlerine devam ediyor

PSK: İran islam cumhuriyeti cinayetlerine devam ediyor

Corona salgını İran İslam Cumhuriyeti’nin de cinayetlerine engel olamıyor.
Başta Küd gençleri olmak üzere rejime muhalefet edenlere  idam kararları veren ve bu nedenle de İran İdam cumhuriyeti olarak nitelendirilen İslam Cumhuriyeti, bu kez de 17 yıl cezaevinde tuttuğu, salgın nedeniyle yaşanan kaostan yararlanarak firar eden Kürd genci Mustafa Selimi’yi idam etti.
Basına yansıdığı kadarıyla firar sonrası Güney Kürdistan’a geçmeye çalışan Selimi, sınırdaki güvenlik güçlerince yakalanıp İran’da teslim ediliyor. İran İslam Cumhuriyet’i de teslim aldığının ikinci günü Selimi hakkında verilen idam kararını uygulayarak cinayetlerine bir yenisini daha ekliyor.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Kürd gençleri ve muhaliflerine yönelik idamları bir kez daha protesto eden Partimiz, Kürdistan Bölgesi hükümetini bu olayı açıklığı kavuşturmak amacıyla oluşturulan komisyona yardımcı olmaya, sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya çağırır.
Partimiz ayrıca bu ve benzeri olayların bir kez daha yaşanmaması için Güney’de başlatılan ve devlet organlarının birliğini sağlamaya yönelik çalışmaları hızlandırmaya ve bir an önce sonuçlandırmaya çağırır.
Mustafa Selimi’nin ailesinin acısını paylaşıyor, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
14 Nisan 2020

PSK-Kürdistan Sosyalist partisi