Putin gözünü kararttı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı ülkeleri ve yaptırımlarına tepki göstererek "Küresel politikada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Putin "Rus ekonomisine zarar verme girişimleri başarısız oldu" diye ekledi.

Putin gözünü kararttı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında konuştu.
 
Putin Moskova'ya yönelik yaptırımlarının en başında da hiç şansı olmadığını ve Batı'nın Rus ekonomisine zarar verme girişimlerinin başarısız olduğunu söyledi.
 
Putin "ABD önceden büyük bir gıda tedarikçisiyken şimdi net olarak ithalatçı haline geldi. Avrupa Birliği siyasi egemenliğini kaybetti. Kendi nüfuslarına zarar veriyorlar. AB, Rusya'ya yaptırımları nedeniyle küresel rekabet gücünü kaybetti. Batı'nın planı, Rus ekonomisini küstahça yok etmekti, işe yaramadı. Rusya'ya yönelik yaptırımlar, akılsızca ve üzerine düşünülmemiş. Amacı, Rus ekonomisini şok etkisiyle ve kısa sürede çökertmekti fakat başarısız oldu" diye konuştu.
 
"Batı, ekonomik sorunlarla baş etmek için para basmaya başladı" diyen Putin uyguladıkları yaptırımların kendilerine geri döndüğünü ve AB'nin 400 milyar dolardan fazla kaybedebileceğini söyledi.
 
Gıda krizine de değinen Putin, "Ukrayna tahılının ihracatı için birkaç seçenek var. Ancak bunun nasıl gerçekleşeceğine okyanus ötesine uymadan Kiev yetkilileri karar verecek. 
 
Ukrayna'dan tahıl tedarikine müdahale etmiyoruz. Gıda krizinin çözümünde üzerimize düşeni yaparız. Yaşanan ve yaşanacak sorunun sebebi biz değiliz. ABD ve Avrupa, Rusya ile çalışmak isteyen herkesi tehdit ediyor" dedi.