Rojava isminin kaldırılmasına Kürtlerden yoğun tepki!

Suriye'nin kuzeyinde federatif yönetim için bir araya gelen Kürt partileri, idari yapının isminde "Rojava" bulunmamasına karar verdi.

Rojava isminin kaldırılmasına Kürtlerden yoğun tepki!

Suriye'de ateşkes ve barış müzakerelerinin yeniden başlaması tartışılırken, Kürtlerden yeni bir hamle geldi. Haseke vilayetinin Rimeylan kentinde toplanan Kürt partileri ve müttefikleri, Suriye'nin kuzeyindeki "federatif" yapının niteliğini belirledi.

Kararın bir çok Kürt yetkilinin itiraz etmesine rağmen alınmasınına kimse anlam veremezken, Açıklama sırasında, Rojava sözcüğünün kaldırılmasına bir gazeteci sert tepki gösterdi. Gazetecinin bu tepkisine bazı katılımcılar alkışlayarak destek verdi.

Söz konusu şahıs, Sellum'un açıklamasıyla onlarca kişinin kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaşarak açıklamanın Kürtlük ile bir bağlantısı olmadığını hissettiklerini, hatta çoğu Kürt'ün bu metnin eski Baas Partisi'nin açıklamalarına benzer bulduğunu ifade etti.

Bu konuşma üzerine ise Hediye Yusuf, Rojava kelimenin kaldırılmasının içeriği etkilemediğini söyledi.

Ancak kararın bazı Kürtler arasında öfke yarattığı da söyleniyor. Örneğin Kamışlı'daki bir Kürt güvenlik yetkilisi Civan, Rojava'yı 4 sene savunduktan sonra bu kararın alınmasının "zamanımızı ve kanımızı boş yere harcamak" olarak nitelendirdi.

Federal yapıdan Rojava isminin çıkarılması, 4 Parçada yaşan kürtlerin sosyal medya üzerinden de yoğun tepkisine neden oldu..bir çok kişi sosyal medya da PYD'nin ulusal siyasetten uzaklaştığını ve Kürtlerin yararına olmayan Esad yanlısı bir tutum sergilediğini belirtti.