Rojhilat'lı sanatçıya Kürdistan Hükümeti'nden ödül

Kürt sanatçı-söz yazarı Ezîz Şarox’a Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Özel Ödülü verildi.

Rojhilat'lı sanatçıya Kürdistan Hükümeti'nden ödül

Kürt sanatçı-söz yazarı Ezîz Şarox’a Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Özel Ödülü verildi.

Dün Kürdistan Kültür ve Gençlik Bakanlığı’nın düzenlediği bir törende Doğu Kürdistanlı sanatçı Ezîz Şarox Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Törene çok sayıda sanatçı, yazar, akademisyen ve sanat severler katıldı. Törende Doğu Kürdistanlı sanatçı Ezîz Şarox’un sanat çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. 

Törenin geri kalan bölümünde Başbakan Neçirvan Barzani adına Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Özel Ödülü, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi tarafından Ezîz Şarox’a verildi.

Törende yaptığı konuşmada Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne teşekkür eden Ezîz Şarox, “Kültür ve Gençlik Bakanlığı ödül törenini uzun süredir planlamıştı. Ancak bazı nedenlerden ötürü zamanında hazır bulunamadım. Çok teşekkür ediyorum, bugün çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Özel Ödülü ardından Kürdistan Sanatçılar Sendikası Erbil şubesi Doğu Kürdistanlı sanatçı Ezîz Şarox’a bir takdirname plaketi taktim etti.  

1938 yılında Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde dünyaya gelen sanatçı Ezîz Şarox’un 41 albümü bulunuyor. Ezîz Şarox Kürtçe eserleri seslendirmek dışında söz yazarlığı yapıyor. Sanatçının aynı zamanda yayınlanmamış çok sayıda şiiri bulunuyor.