Mesud Barzani: Rusya ile tarihi ilişkilerimiz var

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Rusya’nın tarihi ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

Mesud Barzani: Rusya ile tarihi ilişkilerimiz var

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Rusya’nın tarihi ilişkilere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Mesud Barzani, Rusya’nın Erbil Başkonsolosu Oleg Vladimirovich Levin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkent Erbil’in Pirmam kasabasında gerçekleşen görüşmede, Rusya’nın Erbil Başkonsolosu Oleg Vladimirovich Levin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un selamlarını Başkan Barzani’ye iletti.

Rusya ile Kürdistan Bölgesi arasındaki tarihi ilişkilere değinilen görüşmede, Ölümsüz Lider Mela Mustafa Barzani’nin Rusya halkı ile Kürdistan halkı arasındaki ilişkilerin güçlenmesindeki rolüne değinildi.

Kürdistan Bölgesi’nin Rusya için önemli olduğunu kaydeden Levin, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile altyapı, eğitim ve kültürel alanlarda ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti.

Kürdistan halkının terörle mücadeledeki rolü büyük

Levin, Kürdistan halkının terörle mücadeledeki rolünü de büyük olarak nitelendirdi.

Başkan Mesud Barzani ise, Rusya Dışişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı’na teşekkürlerini ileterek, Rusya hükümetinin Kürdistan halkının davasına yönelik tutumunun önemli olduğunu söyledi.

Kürdistan ile Rusya arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu kaydeden Başkan Barzani, ilişkilerin geliştirilmesi için Kürdistan’da büyük bir rağbet olduğunu belirtti.

Rusya’nın Erbil Başkonsolosu’na yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Barzani, terörle mücadele konusuna da değinerek, DAİŞ’in ilk olarak Peşmerge eliyle yenilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Görüşmede, siyasi gelişmelerin yanı sıra, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler de mesaya yatırıldı.