Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Irak Büyükelçisi’yle bir araya geldi

Neçirvan Barzani, İngiltere’nin Irak Büyükelçisi’yle bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey, başkent Erbil’de bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, bugün başkent Erbil’de İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani ile konuk heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde özellikle ekonomiye olan etkileri çerçevesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele çalışmaları ve yöntemlerini değerlendirdi.

Görüşmede, Mustafa Kazımi liderliğinde kurulan yeni Irak hükümetinin çalışma programı ve girişimleri, mevcut sorunlar ve Kürdistan Bölgesi ile Irak ilişkileri ve sorunların Anayasa temelinde çözülmesi için yürütülen diyalog ve çabalar değerlendirildi.

IŞİD’in son dönemdeki saldırıları ve artan tehlikeyi gündeme getiren taraflar, bu konuda uluslararası koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik desteğinin devamı ve Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki yardımlaşma ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Görüşmede ayrıca Kürdistan Bölgesi’nin genel durumu, İngiltere’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkileri değerlendirildi.

İkili ilişkileri geliştirme isteklerini dile getiren taraflar görüşmenin bir bölümünde ise, ABD ile Irak arasında başlayan stratejik müzakereleri de ele aldı.