‘Rusya ve ABD, kapsamlı bir Türkiye saldırısına izin vermeyecek'

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS)’nin Suriye muhalefeti içerisindeki temsilcisi Şelal Gedo yaptığı açıklamada, "Rusya ve ABD, Türkiye'nin geniş kapsamlı bir saldırı başlatmasına izin vermeyecek” dedi.

‘Rusya ve ABD, kapsamlı bir Türkiye saldırısına izin vermeyecek'

Geçtiğimiz günlerde Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’ne yakın medya kuruluşları, Til Temir ve Zergan civarındaki köylere topçu atışlarının görüntülerini yayınladı. yayınlanan görüntülerde köylerde büyük hasar meydana geldiği görülüyor.

Rûdaw'da yer alan haberde, ENKS temsilcisi Şelal Gedo, bölgedeki durumla ilgili, "Rusya ve ABD, Türkiye'nin geniş kapsamlı bir saldırı başlatmasına izin vermeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

Salı gecesi, Türkiye ve bağlantılı silahlı grupları, Zargan'ın güneyi ile Til Temir'in kuzey ve batısındaki birkaç köyü bombalamaya başladı.

Bu bombalamanın sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

Çarşamba günü de DSG, Türk ordusunun ve silahlı grupların Um el-Kef köyüne kara harekatı başlattığını, ancak saldırının geri püskürtüldüğünü duyurdu.

Durum değerlendirmesinde bulunan ENKS Temsilcisi Şelal Gedo, "Rusya ve ABD, Türkiye'nin geniş çaplı bir saldırı başlatmasına izin vermeyecek” diye konuştu.

‘Rusya ve ABD, kapsamlı bir Türkiye saldırısına izin vermeyecek

Şelal Gedo, “Bizim görüşümüze göre, Türk ordusu veya Suriye muhalefetine Kürt veya Kürt olmayan bölgelere kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmeleri için hala yeşil ışık yakılmış değil. Çünkü o bölgede sadece Kürtler yaşamıyor, Fırat'ın doğusundaki bölge de Suriye'nin büyük bir bölümünü oluşturuyor ve inanıyoruz ki, ABD ve özellikle Rusya büyük kentlere bir saldırının gerçekleşmesi için henüz yeşil ışık yakmış değil" dedi.

Saldırılardan birkaç saat sonra Til Temir ve Zirgan bölgelerinde durum sakinleşti. Ancak Rojava Özerk Yönetimine yakın medya kuruluşlarının bildirdiğine göre Çarşamba gecesi Türkiye bölgeyi yeniden top atışına tuttu. Bu saldırılar sonucunda 7 kişi yaralandı. Yaralıların tamamıdır Dırbesiye’deki hastanelere kaldırıldı. (Kaynak:Rudaw)