Sadr'dan İran'a: Irak’taki devene gem vur yoksa pişmanlık fayda etmez

Mukteda es-Sadr’ın “Bakanı” olarak bilinen Salih Muhammed Iraki, Koordinasyon Çerçevesi’nin yaklaşımını "utanmazlık” olarak nitelendirdi. Iraki ayrıca İran'a "Irak'taki devesine gem vurma" çağrısında bulundu, aksi takdirde “pişman olacağı” uyarısında bulundu.

Sadr'dan İran'a: Irak’taki devene gem vur yoksa pişmanlık fayda etmez

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Muhammed Salih Iraki, “Çirkin silahlı gruplarının kurşunlarıyla haksız yere öldürülen barışçıl göstericilerin kanı henüz kurumadı. Öldürülenler Şii değil ve ülkeyle hiçbir ilgisi olmayan teröristmiş, siyonistmiş gibi” dedi.

İran’a yakınlığı ile bilinen Şii çatı kuruluşu Koordinayon Çerçevesi’nin parlamentoyu toplama yönündeki çabalarını ve silahlı grupların göstericilere müdahalesini sert bir şekilde eleştiren Iraki, “Koordinasyon Çerçevesi ve silahlı grupları ahlaksız ve dinsizdir. Çünkü onlar utanmazlık üçgeninde reform, devrim, barış ve halkın sefaletinin ne olduğunu bilmezler” ifadelerini kullandı.

Koordinasyon Çerçevesi’nin tavrına “şaşırmadığını” belirten Sadr’ın Bakanı, “Utanmaz Koordinasyon Çerçevesi’nin hükümeti kurmak için parlamentoyu toplamaya çalışacakları yönündeki tutumlarına hiç şaşırmadım” diye ekledi.

Bu azınlığın “yolsuzluk, para ve pisliğe taptığını” belirten Iraki, "Bu azınlık yolsuzlukla güçlendi ve bir kez bile bir yolsuzlukların ortaya çıkması için çalışmadı" dedi.

Iraki, "Bu bir mücadeledir, iktidardaki yozlaşmış sınıfın kaybetmesinin zamanı gelmiştir. Eğer yas ilan etmeyeceklerse bundan böyle beni (Sadr hareketini) ilk düşmanları olarak görsünler ama şiddetten ve ölümden uzak” ifadelerini kullandı.

Mesajının sonunda okları İran’a yönlendiren Iraki, “Komşu İran'a da sesleniyorum; Irak'taki devesine gem vursun, aksi takdirde pişmanlık fayda etmez" tehdidini savurdu.

Irak’ta önceki gün gösteriler esnasında yaşanan çatışmalarda 20 kişi ölmüş, 380 kişi de yaralanmıştı.